Znate li zašto kašika McFlurryja ima rupu u sredini? Odgovor će vas iznenaditi

1
Radiosarajevo.ba
Znate li zašto kašika McFlurryja ima rupu u sredini? Odgovor će vas iznenaditi
Foto: Collage / Kašika za McFlurry

Klasik McDonald's-ovog sladoleda (McFlurry) pomiješanog s raznim dodacima je omiljen među ljudima - i s razlogom.

Ako ste ikada probali McFlurry, ili barem vidjeli jedan, možda ste primijetili da je kašika čudnog oblika.

Sa kvatratnim krajem, šupljinom u sredini i kukom, McFlurry kašika je prava McDonald's misterija (kao i zašto McDonald's-ova Coca-Cola ima bolji ukus od Coke-a negdje drugo) i mi smo ovdje da vam otkrijemo tajnu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Zašto je McFlurry kašika oblikovana na taj način?

Budući da je drška McFlurry kašike šuplja, mnogi ljudi su pomislili da koriste kašiku poput slamke. Ali zbog toga što je McFlurry tako gust, sladoled ne može da prođe kroz nju. Dakle, zašto bi kašika bila prazna ako nije namijenjena za korištenje kao slamka?

McDonalds priprema val otkaza: Zaposlenicima javljeno da ne dolaze na posao

McDonalds priprema val otkaza: Zaposlenicima javljeno da ne dolaze na posao

Praznina u kaščici ustvari se koristi u procesu miješanja McFlurry-a. Kašika je dizajnirana da savršeno odgovara mašini koja miješa dodatke. Nakon što zaposlenik koristi mašinu za sladoled u McDonald'su kako bi napunio čašu, oni stavljaju dodatak po vašem izboru na sladoled.

Drška kašike gura se u blender i tamo se drži dok se kašika okreće dok se dodaci ravnomjerno ne pomiješaju. To daje McFlurry-u kremastu teksturu i osigurava da ima dodataka u svakom zalogaju. Kašika se lako skida s miksera i odmah služi mušteriji.

Zašto koristiti kašiku umjesto samo mašine?

Korištenje McFlurry kašike za miješanje sladoleda i dodataka ustvari značajno olakšava proces za zaposlenike u McDonald'su. To smanjuje vrijeme potrebno za pripremu McFlurry-a eliminirajući dodatne dijelove koji bi se trebali čistiti između upotreba. Nije na odmet spomenuti da je i higijeniji za korisnika. Dakle, sljedeći put kada posjetite lokalni McDonald's i naručite jedan od najprodavanijih McDonald's stavki sa menija, dodajte McFlurry na svoju narudžbu i vidite možete li proviriti iza scene, javlja rd.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije