Bivši chef McDonalds'a upozorio mušterije: 'Nemojte naručivati Big Mac...'

3
Radiosarajevo.ba
Bivši chef McDonalds'a upozorio mušterije: 'Nemojte naručivati Big Mac...'
FOTO: Pixabay / Hamburger

Kako bi ljubiteljima brze hrane pomogao da malo i uštede, bivši je chef iz McDonald'sa na društvenim mrežama otkrio da je cijena popularnog Big Mac hamburgera, kako kaže, 'jedna obična pljačka'.

"Nemojte naručivati Big Mac; svaki put biste ovo trebali naručiti", počeo je chef Mike Haracz u svom TikTok videu koji je u samo nekoliko sati skupio više od 120 hiljada pregleda. "McDouble, s napomenom da ga se spremi kao Mac", savjetuje on, uz obrazloženje da je McDouble hamburger bolji i oko dva eura (3.90 KM) jeftiniji.

Kada naručite 'McDouble napravljen kao Mac' zapravo naručujete McDouble bez kečapa i senfa, sa dodatkom zelene salate i Big Mac umaka. Tada je to identičan hamburger kao Mac, a možete i sami radniku reći šta da u njega ne stavi, a šta da doda", rekao je.

Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"

Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"

Haracz dalje objašnjava zašto je McDouble hamburger isplativiji od Big Mac-a pa otkriva kako se prvi sastoji od dvije pljeskavice napravljene od potpuno čiste govedine, začinjene prstohvatom soli i bibera i prelivene kiselim krastavcima, nasjeckanim lukom, kečapom, senfom i kriškom rastopljenog McDonald's sira.

"Big Mac s druge strane sadrži goveđe pljeskavice, krišku sira, zelenu salatu, kisele krastavce, srednje veliko pecivo i globalno poznati Big Mac umak", podučio je bivši zaposlenik restorana brze hrane svoje pratitelje.

Evo zbog čega je McDonald’s zatvorio svoje restorane u Bosni i Hercegovini

Evo zbog čega je McDonald’s zatvorio svoje restorane u Bosni i Hercegovini

"E da, McDouble također ima samo jednu krišku sira, kao Big Mac", dodao je i zaključio: “Ali je sto puta bolji i nešto jeftiniji”.

"Najbolji savjet ikad!", napisao je jedan obožavatelj brze hrane. "Uzet ću ga već sutra za ručak!” dodao je drugi, no bilo je i onih koji su komentirali kako postoji i druga, bolja i 'najjeftinija' opcija:

“Opcija broj dva: Uopće nemojte ići McDonalds!”, poručio je jedan Tiktoker. "McDonald's u mojoj blizini naplaćuje dva dolara (3.60 KM) dodatno da se McDouble napravi kao Mac", komentirao je drugi, a Haracz mu je odmah odgovorio da mu 'nije jasna takva računica'. "Dodavanje zelene salate i Big Mac umaka naplaćuju dva dolara?! Smiješno!", zaključio je chef, prenosi Vecernji.hr.

@chefmikeharacz

#duet with @Mannuelvazquez Don’t order a #McDonalds #BigMac ever again. #mcdonaldshacks #mcdonaldssecrets #mcdonaldshack #mcdonaldsbigmac #mcdonaldsbigmacsauce #McDouble #mcdoubles #mcdoublewithmacsauce #MacSauce #FastFoodHack #FastFoodHacks #McDonaldsMenuHack #McDonaldsMenuHacks

♬ original sound - Mannuelvazquez

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije