Znakovi Zodijaka u psihijatrijskoj ustanovi: Ovan Napoleon, Vaga medicinska sestra

0
Radiosarajevo.ba
Znakovi Zodijaka u psihijatrijskoj ustanovi: Ovan Napoleon, Vaga medicinska sestra
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ovan je Napoleon u psihijatrijskoj bolnici. Vođa je šizofrenika i car psihopata. On ih vodi u napad na upravu ili organizira bijeg. Lav boluje od nečega s vrlo složenim imenom i jedini je pacijent koji se ponosi svojom bolešću. Svakog novog pacijenta pita koliko je bolestan i svaki put s ponosom izgovara svoju dijagnozu, koja je puno duža, piše Atma.hr.

Ovan

Vi ste Napoleon u psihijatrijskoj bolnici. Vođa ste šizofrenika i car psihopata. Vi ćete ih voditi u napad na upravu ili organizirati bijeg. Ukrast ćete spis s bilješkama o stanju pacijenata, tako da tog dana nitko ne prima tablete. Jedini ste koji se ne boji sedativa i terapije elektrošokovima. Štoviše, terapija vas čini jačima.

Drama u centru Sarajeva: Sudar dva autobusa, stvorila se kilometarska kolona

Drama u centru Sarajeva: Sudar dva autobusa, stvorila se kilometarska kolona

Doktori pokušavaju staviti samo jednog Ovna na odjel, inače se uništavajuća energija ne može kontrolirati.

Ove znakove Zodijaka očekuje velika sreća: U narednim sedmicama sve će im ići od ruke

Ove znakove Zodijaka očekuje velika sreća: U narednim sedmicama sve će im ići od ruke

Bik

Vi ste dobro. Vi se nalazite u mentalnoj ustanovi zbog toga što ste u društvu s nekim iz porodice. Možda ste ga i sami doveli u takvo stanje i zbog toga se osjećate krivima, ali ne ulazite duboko u te misli. Pa niste neka vrsta psihopata. Pomažete u kuhinji, zabavljate pacijente sa šalama i zalijevate cvijeće u dvorištu.

Da, vi ste dobro. Dok se na nebu ne pojavi puni Mjesec. Ili dok kroz bijeli ogrtač ne ugledate crvene gaćice medicinske sestre, zbog čega se vaše oči trenutno napune krvlju. Sutradan se ne sjećate ničega i iznenadite se kad shvatite da vas svi izbjegavaju.  Ali zbog činjenice da dobro kuhate, brzo vam opraštaju.

Blizanci

U bolnici ste zbog delirija. Pokazuju vas studentima medicine jer uživate u tome. Jedini ste koji se raspravlja s glavnim doktorom zbog dijagnoze, dajete argumente za potpuno drugačije stanje, dok uopće ne tvrdite da ste zdravi (za razliku od Riba). Ponekad im pomognete popraviti pokvareni pištolj za omamljivanje, kojim su ukrotili Ovna ili postavite Wi-Fi.

Svi naivno misle da Blizanci imaju podijeljenu osobnost, ali to bi bilo previše jednostavno. Ne postoje samo dvije niti tri. Postoji čitav kamp. Upravo su Blizanci mogli glumiti u filmu “Split”, u kojem je glavni lik imao čak 24 osobnosti. Zbog svega toga vi ste jedini koji uspijeva istovremeno ležati u dvije ili više mentalnih bolnica.

Rak

U psihijatrijskoj bolnici ste zbog teške sociofobije. Udobnost nalazite u mekim zidovima komore i bijela boja vas smiruje.

Najbolje je staviti papirnate vrećice u Rakovu opremu, kako bi ih mogao staviti na glavu, tako da mu je lakše živjeti. Može i celofan, idealno cijeli kolut. Da se može udobno zamotati i voziti se po odjelu.

Lav

Bolujete od nečega s vrlo složenim imenom i jedini ste pacijent koji se ponosi svojom bolešću. Svakog novog pacijenta pitate koliko je bolestan i svaki put s ponosom izgovara svoju dijagnozu, koja je puno duža. Pažljivo slušate glavnog doktora, a na odjel volite ući prvi, u kuhinju također.

Glavni doktor i medicinska sestra to tretiraju s razumijevanjem, zahvaljujući vašem toplom raspoloženju i činjenici da rođaci plaćaju puno novca za vaš boravak. Glavna stvar je sakriti bijeli ogrtač od Lava, jer on voli odijela. I držati ga podalje od Rakova, jer kad ga vidi započinje psihoza.

Djevica

Sestra ste. Smjenu započnete u 6 ujutro, iako biste mogli doći u 8. Imate dugogodišnju neurozu, a samo rad u psihijatrijskoj bolnici i praćenje pacijenata pomaže vam održati kontrolu. Ponekad mislite da je čudno što niste s njima kao pacijent i samo strogi glas glavnog liječnika vraća vas u stvarnost i vi trčite obaviti svoje dužnosti.

Postoji sumnja da se pacijenti dijelom ne oporavljaju zbog vašeg kiselog lica, ali to svima odgovara i redovito vam se isplaćuju veće plaće. Djevice vole ići u ogrtačima s crvenim križem, kapama i čarapama. I ne daj Bože da se slučajno to nekako uprlja.

Vaga

Niste mogli preživjeti izdaju i sada kod svakog pacijenta vidite lice onoga koji vas je varao i tražite ljubav ili osvetu, ovisno o vašem raspoloženju. Vi ste najnačitaniji pacijent u psihijatrijskoj bolnici i crtate najbolje. Volite slušati tužnu glazbu zbog koje Rak počinje zavijati na Mjesec, a Lav – bubnjati prstima u ritmu.

Da biste manje slušali tužnu muziku, vikendom su vam dopustili da vodite plesni klub. To je bilo dopušteno nakon što ste naučili portugalski, jer na njemu tužne pjesme zvuče posebno melankolično. Vaga također jako voli žute tablete i skuplja ih po psihijatrijskoj bolnici. A u samom središtu jedna je plava.

Škorpion

Vi ste glavni paranoik. Ne vjerujete nikome i sumnjate u sve. Glavni dpktor želi vas otrovati i samo se jako tijelo odupire njegovom destruktivnom planu, tako da vas neće moći pobijediti. Ponekad mislite da ste vrlo lukavi i pametni, jer ste se lukavo sakrili u duševnoj bolnici od specijalnih službi svih država svijeta koje vas maltretiraju.

Imate voki-toki zalijepljen za rukav jakne. Sklopili ste prijateljstvo s Vodenjakom. On je jedini kojem vjerujete jer zna o čemu govori. Dijagnoza: manija proganjanja.

Strijelac

Imate narcisoidni poremećaj. Sigurni ste da ste najbolji u ovoj psihijatrijskoj bolnici, uključujući glavnog liječnika koji je Jarac. Općenito, imao je sreće što je prvi stavio ogrtač, inače se ne bi znalo tko je pacijent. Pokušali biste pobjeći iz duševne bolnice, ali previše ste lijeni. Prvo, dobra je hrana, drugo, oni slušaju vaše ideje i potvrđuju vam.

Škorpion je idealan partner za bijeg, ali ne sada, već nešto kasnije. “Ne sada” je nešto što često ponavljate sebi za različite stvari. Najbolji imaju puno vremena. Često se ispostavi da je uznemiriti Strijelca lako. Stoga se Strijelci vole zatvarati u toalete i provoditi sate diveći se sebi u ogledalu, glasno izgovarajući ono što vide.

Jarac

Vi ste glavni doktor čitave mentalne bolnice. Nažalost, previše ste visoko kvalificirani i nekada ste bili rektor sveučilišta. Ali depresija vas je dovela u bolnicu. Volite hodati bolničkim hodnikom s pacijentima, iskreno mislite da su oni puno normalniji od prethodnih kolega.

Vaša bolnica ima visok postotak oporavka zbog naprednih tretmana, ali razočarani ste u psihijatriji. Najviše od svega, bojite se misli da ćete morati prestati uzimati sedativne tablete. Dobro je što ste liječnik i možete ih sami propisati.

Vodenjak

Imate maničnu opsesiju. Od ranog djetinjstva maštali ste o paljenju vatre svjetske revolucije i o tome da ste postali vođa male, ali prijateljske države. Organizirali ste politički krug s novim metodama upravljanja psihijatrijskom bolnicom, ali u njega ulaze samo dva pacijenta: Rak, jer vam je žao njega i Strijelac, jer mu na sastanku dajet kolačiće i obećavate da će ga učiniti premijerom.

U svojoj sobi imate jacuzzi, jer revolucionari moraju živjeti na visokoj nozi i pomažu prvo sebi, a potom i narodu.

Ribe

Vi patite od shizofrenije. Ali mislite da su svi osim vas bolesni i zato pazite na ostale pacijente. Imate halucinacije, a vaša je soba prekrivena neurotičnim crtežima koje ste sami slikali. Na zidu je jedan pravi prozor i drugi realističniji prozor koji ste sami nacrtali. Škorpion je jednom pokušao izaći kroz njega, kad se činilo da ga je stigla korejska specijalna služba, a glavni doktor je povremeno zaboravio da se prozor zapravo ne može otvoriti.

Vaš krevet je napravljen od knjiga i kad želite čitati, samo jednu izvadite. Jednom je krevet pao na Strijelca, koji se sakrio ispod njega, da vas plaši noću i od tada, prije nego što uđe u vašu sobu uvijek kuca. Ribe sve čiste izbjeljivačem pa je njihov pod uvijek vrlo čist, a u sobi možete jesti s poda. Čak i tablete stavljaju na pod, kao hranu za kokoši, jer njihovu ljubav prema redu povremeno zamjenjuje žudnja za kaosom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije