"Zlatni" monolit pojavio se u Kolumbiji, a dva "srebrna" u Engleskoj i Nizozemskoj

0
Radiosarajevo.ba
"Zlatni" monolit pojavio se u Kolumbiji, a dva "srebrna" u Engleskoj i Nizozemskoj
Foto: Društvene mreže / "Zlatni" monolit u Kolumbiji

Saga o misterioznim monolitima nastavlja se, i to zahuktano.

Nakon što je svijet iznenadio misteriozni metalni monolit koji se "pojavio" u divljini Utaha i potom nestao, sljedeći se pojavio u Rumuniji pa je nestao, onda se treći "stvorio" u Kaliforniji, no njega su uništili mladići koji su vikali "dole vanzemaljci, Krist je Kralj"... a danas, danas je postalo teško pratiti gdje se sve nalaze.

Najnoviji se pojavio u ruralnom dijelu Kolumbije, no ovaj je drugačiji jer se čini da je "pozlaćen".

Lokalno stanovništvo tvrdi da je ovaj "glavni monolit" od svih, iako niko nigdje ne zna objasniti šta predstavljaju - pretpostavke su ili reklama za, možda, XBox ili nešto slično, ali i umjetnički izražaj, globalna zezancija, dok ima i onih koji vjeruju da su za sve krivi "mali zeleni".

Pojavila se i grupa imena "Najpoznatiji umjetnik" (The Most Famous Artist), koju je osnovao američki umjetnik Matty Mo, tvrdi da su oni tvorci ovih stupova. 

Grupa navodno trenutno prodaje tri monolita slična onima koji su otkriveni u različitim dijelovima svijeta, po cijeni od 45.000 USD svaki (oko 72 hiljade KM). Zašto bi neko potrošio 72 hiljade KM da kupi ovo i potom ga skloni, nije baš najjasnije.

Na pitanje Mo da li grupa preuzima odgovornost za monolit koji je tokom vikenda otkriven u Engleskoj, na otoku Wight (Isle of Wight), odgovorio je zagonetno:

"Monolit je izvan moje kontrole u ovom trenutku. Božja brzina za sve vanzemaljce koji diljem svijeta vrijedno rade kako bi propagirali mit."

Monolit je u Kolumbiji otkriven u općini Chia tokom vikenda, a, uz ovaj u Engleskoj, jedan je "osvanuo" i u prirodnom rezervatu Kiekenberg, u Nizozemskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije