Zlatni iPhone 7 u čast Putinovog rođendana

Radiosarajevo.ba
Zlatni iPhone 7 u čast Putinovog rođendana
/ Caviar Supremo Putin Damascus Gold
Povodom rođendana ruskog predsjednika Vladimira Putina koji danas puni 64 godine, italijanska juvelirska kuća Caviar pustila je u prodaju jedinstveni telefon iPhone 7.

Radi se o telefonu sa Putinovim likom u zlatnom ramu, nacionalnim grbom Rusije i izjavom ruskog predsjednika, ovjekovječenom u zlatu.

Riječ je o izjavi koju je Putin izrekao na Federalnoj skupštini RF - "Mi ćemo odgovoriti na sve izazove! Radimo za dobrobit Rusije!".

Novi model pametnog telefona nosi naziv Supremo Putin Damascus Gold i simbolično je proizveden u ograničenoj seriji - u 64 primjerka, po jedan za svaku godinu Putinovog života.

Luksuzni telefon je ukrašen kombinacijom zlatnih elemenata i specifičnih motiva karakterističnih za čuvene sablje dimiskije, koje su kovane u sirijskoj prestonici Damasku, po kojoj su i dobile ime.

Zajedno sa novim smartphoneom, Caviar je predstavio i simboličan video-spot u kome se navodi da je „sablja dimiskija nepobjedivo oruđe u boju“.

"Glavna bitka Vladimira Putina u 2016. godini je Sirija. Tamo je on pružio otpor svjetskom zlu - terorizmu, uporno se boreći na otvorenom polju. Upravo taj osjećaj nesalomivog ponosa, odlučnosti i pobjede oličen je u dizajnu Caviarovog iPhone 7 Suprimo Putin Damascus“, navodi italijanska juvelirska kuća, javlja Tanjug.

Ovaj luksuzni smartphone prodaje se po cijeni od 207.000 i 222.000 rubalja (oko 2.950 i 3.165 eura), u zavisnosti od veličine memorije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije