Zima kuca na vrata: Uz jednostavan trik odledite stakla na automobilu za tren

Radiosarajevo.ba
Zima kuca na vrata: Uz jednostavan trik odledite stakla na automobilu za tren
Pixabay / Ilustracija
Hladna decembarska jutra uskoro će obaviti gradove Bosne i Hercegovine, stoga je veoma važno na vrijeme se pripremiti za ono što zima sa sobom donosi. Posebno kada je riječ o vašim ljubimcima čija brzina vam je potrebna ujutro da stignete na posao.

Tokom zime nisu rijetke situacije kada na autima dođe do smrzavanja brave, cijelih vrata ili nekih drugih vitalnih dijelova automobila, baš onda kada su vam oni prijeko potrebni.

Ne brinite, veoma lako to možete riješiti, ako imate pripremljen poseban alat potreban za odmrzavanje brave. Ukoliko se desi da vam kompletna vrata zalede, u tom slučaju savjetuje se da pokušate vrućim zrakom iz fena, koji ćete direktno uperiti u bravu.

Ipak, mnogo češće svima nama se dešava da nam zalede stakla na automobilima. Najveće probleme upravo prouzrokuje led koji "obijeli" cijelo auto, zbog čega je potrebno pripraviti tekućine za lako odleđivanje stakala.

Neki savjetuju da se takve tekućine prave od malo alkohola, vode i sapuna, dok drugi kažu da je najefikasnije smiksati 2/3 sirćeta i 1/3 vode, kako biste super brzo odledili stakla na svom ljubimcu.

Mi vam donosimo dva videa s receptima za spravljanje takvih tekućina, a vi nam recite šta je vama najbolje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije