Ženskom modelu teškom 284 kilograma otkazali organi

Radiosarajevo.ba
Ženskom modelu teškom 284 kilograma otkazali organi
PrtScr / Renee Biran

Amerikanka Renee Biran (53), zvijezda emisije TLC-a, je bila "fetiš model" i muškarci su joj plaćali da jede. Došla je do 284 kilograma i odlučila je otići u kliniku za mršavljenje. No na putu u kliniku joj je pozlilo. Rekla je kako misli da će umrijeti.

- Nemam zraka, želim doći u bolnicu da mi liječnik da kisik. Loše mi je. Ne želim umrijeti u ovom automobilu - rekla je Renee Biran ljekaru na telefon, prenosi Mirror.

On jenju poslao u Hitnu pomoć. Biran je ranije bila plus size model, ali je u međuvremenu zbog svojih klijenata počela jesti velike količine hrane. Odlučila je otići u kliniku jer joj je ljekar rekao da joj je zdravlje ozbiljno ugroženo.

- Osjećala sam se bolje i nadala sam se da ću se moći naspavati no sada mi je loše, imam osjećaj da neću uspjeti - rekla je svojem suprugu dok ju je u automobilu vozio u kliniku.

U hitnoj su joj rekli da joj otkazuju srce i bubrezi. U bolnici je izgubila 19 kilograma u narednih mjesec dana. No to nije bilo dovoljno. Biran je ignorirala upozorenja ljekara koji su joj naredili da tri puta sedmično mora ići na vodeni aerobik. U dva mjeseca je izgubila samo 4 kilograma i organi su joj opet počeli otkazivati. Nakon toga je izgubila 44 kilograma u dva mjeseca.

Počela je ići i na psihoterapiju gdje je rekla da ju je majka zlostavljala i da je s njom ostala trudna tokom jedne afere. Rekla je i da ju je očuh seksualno zlostavljao dok je imala samo osam godina. Nakon toga je smršavila još 13 kilograma i otišla je na operaciju želuca. Sada ima 94 kilograma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije