Žene ruskih tajkuna nakon razvoda inkasirale milijarde dolara

Radiosarajevo.ba
Žene ruskih tajkuna nakon razvoda inkasirale milijarde dolara
profimedia.rs / Roman Abramovič
Imućni ruski tajkuni muku muče zbog razvoda sa svojim nekadašnjim ljepšim polovinama, koje su iz brakova izašle sa pravim bogatstvom.

Tako je bivša supruga najbogatijeg Rusa Vladimira Potanjina (56), vlasnika kombinata “Noriljski nikl”, pokušala preko suda dobiti veliku kompenzaciju. Nataliji Potanjinoj je Vladimir predložio da dobije nekretnine i godišnju alimentaciju, ali ona to nije prihvatila, već insistira na tome da se podjeli sva imovina stečena u braku i da njen dio bude 850 milijardi rubalja.

Odbegli suprug je pokušao da uvjeri sud da je njegov predlog pravedan, a Natalija, uz pomoć advokata, namerava da dokaže da je on pokušao da “sakrije” dio imovine. Kad su advokati sve to sabrali, proizlazi da Natalija traži čak 15 milijardi dolara, piše Telegraf.

Vlasnik fudbalskog kluba Chelsea Roman Abramovich (50), koji je godinama bio najbogatiji Rus, razveo se od supruge Irine 2007. Roman je Irini, bivšoj stjuardesi, dao 300 miliona dolara i obavezao se da će plaćati sve troškove u vezi s djecoma.

Predsjednik savjeta direktora metalurškog kombinata “Severostalj” Aleksej Mordašov (51), zvanično najbogatiji Rus u 2016, čije se bogatstvo procjenjuje na 13 milijardi dolara, razveo se od supruge Jelene još 1996. Ona je dobila trosoban stan u Čerepovcu i simboličnu mjesečnu alimentaciju.

Do sada je rekordnu sumu za razvod zatražila od bivšeg muža Jelena Ribolovljeva i to 603 miliona dolara. Bivši vlasnik “Uralkalija” Dmitrij Ribolovljev (50), čije se bogatstvo procjenjuje na osam i po milijardi dolara, postao je poznat u svijetu kao vlasnik fudbalskog kluba Monako i kao većinski vlasnik Banke Kipar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije