Žene koje ovo rade u krevetu vrlo će vjerovatno prevariti partnera

Radiosarajevo.ba
Žene koje ovo rade u krevetu vrlo će vjerovatno prevariti partnera
Foto: Stuff.co.nz / Ilustracija

Novo istraživanje pokazalo je kako postoji velika vjerovantoća da će žene koje lažiraju orgazme tokom seksa prevariti svoje partnere.

Studija objavljena u časopisu Archives of Sexual Behaviour istraživala je seksualno ponašanje heteroseksualnih žena i muškaraca u vezama, a pronašla je čvrstu vezu između broja slučajeva kad su žene lažirale svoj orgazam i koliko je vjerovatno da će varati partnera.

 Stoga, lažirate li orgazme, vjerovatno ćete i varati partnera.

Seksologinja dr. Tammy Nelson rekla je za The Sun kako je po njenom iskustvu 80 posto žena lažiralo orgazam u nekom trenu - no to ne znači da sve varaju. Prijašnje istraživanje pokazalo je da se žene koje redovno lažiraju orgazme često osjećaju nezadovoljene ili ne znaju kako iskomunicirati svoje želje i potrebe u krevetu - što također može dovesti do potrage za zadovoljstvom s nekim drugim.

Lažiranje orgazma tako je samo simptom koji pokazuje da nešto nije u redu s vezom.

Nelson kaže i kako puno žena ne može postići orgazam samo penetracijom.

"Većina žena treba direktnu stimulaciju klitorisa 7 do 45 minuta", rekla je. "A ako vam ne daje znakove poput uzdaha ili stenjanja, uopće nećete znati jeste li blizu".

Poruka je jasna - želite li solidnu vezu, počnite s komunikacijom u spavaćoj sobi, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije