Žena s dvije maternice rodila dva puta u dva dana: Ovo se događa jednom u 50 miliona slučajeva

0
Radiosarajevo.ba
Žena s dvije maternice rodila dva puta u dva dana: Ovo se događa jednom u 50 miliona slučajeva
FOTO: Facebook / Žena s dvije maternice rodila dvaput u dva dana

U medicinskom fenomenu koji se dogodio u Alabami, Kelsey Hatcher (32) nosila je dvije djevojčice u svoje dvije funkcionalne maternice.

Kroz dva odvojena poroda u razmaku od 20 sati, Roxi je rođena 19. decembra navečer, dok je sestra Rebel stigla sljedeće jutro, 10 sati kasnije. Kelsey, koja ima rijetko stanje s dvije maternice, otkrila je svoj medicinski fenomen tek sa 17 godina. Bojala se da uopće neće moći postati majka jer su šanse za prerani porođaj ili gubitak trudnoće bile velike.

Unatoč strahovima od komplikacija, Kelsey je već majka troje djece i sada je, iznenađujuće, rodila dvoje u isto vrijeme. S obzirom na rijetkost dikavitarnih trudnoća, s procijenjenim jednim slučajem na milion, ovaj nevjerojatan događaj predstavlja medicinsko čudo i sretni završetak Kelseyinog puta prema majčinstvu.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Dok je Kelsey imala po jedno dijete u svakoj maternici, oslobođene su dvije jajne stanice koje su oplođene tokom istog ciklusa ovulacije.

"Mislim da je sigurno djevojčice nazvati dvojajčanim blizancima", rekao je Davis i dodao: "Na kraju dana, bile su to dvije bebe u jednom trbuhu u isto vrijeme. Samo su imale različite stanove."

Muškarci šokirani otkrićem ginekologinje: 'Zaboga, nisam to očekivao. Svaka čast ženama'

Muškarci šokirani otkrićem ginekologinje: 'Zaboga, nisam to očekivao. Svaka čast ženama'

Iako nije tako neuobičajeno da žene s dvostrukom maternicom imaju trudnoću s jednim djetetom u jednoj maternici, procjenjuje se da je šansa da imaju dijete u obje maternice, također poznata kao dikavitarna trudnoća,  jedan prema milion, prema dosadašnjim saznanjima, piše Sky News.

💚 You might have seen the headlines: The story of these babies is nothing short of amazing, and we consider ourselves...

Posted by UAB - The University of Alabama at Birmingham on Friday, December 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije