Žena popila kafu na aerodromu i doživjela anafilaktički šok: 'Budi zahvalan što nije došlo do smrti'

1
Radiosarajevo.ba
Žena popila kafu na aerodromu i doživjela anafilaktički šok: 'Budi zahvalan što nije došlo do smrti'
Foto: Pexels / Aparat za kafu / ilustracija

Dvadesetjednogodišnja djevojka bila je u kritičnom stanju nakon što je popila kafu na aerodromu u blizini glavnog grada španskog ostrva Mallorca zbog čega je dobila alergijsku reakciju opasnu po život.

Djevojka, koja radi za avio-kompaniju, rekla je da je kafa iz automata imala čudan ukus i da je kada je podigla poklopac uočila da je čaša puna insekata.

Fotografija kafe podijeljena je na društvenim mrežama i navodno pokazuje barem sedam malih crnih kukaca zalijepljenih za unutrašnjost šoljice. Traumatični incident - koji se dogodio u ponedjeljak, 22. aprila - doveo je ženu do anafilaktičkog šoka.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Njeno lice je oteklo, a grlo joj se zatvorilo, što joj je otežalo disanje. Radnici na aerodromu navodno su je tretirali adrenalinom i drugim lijekovima, prije nego što su je hitno odveli u bolnicu, gdje je žena provela 36 sati na intenzivnoj njezi prije nego što je puštena u srijedu, 23. aprila.

"Kada sam stigla na intenzivnu njegu, rekli su mom dečku: 'Budi zahvalan što nije došlo do smrti'", rekla je španskim novinskim agencijama. Žena je govorila za Ultima Hora o strašnom događaju.

Prekomjerna konzumacija kafe može biti opasna: Ovo su simptomi trovanja kofeinom

Prekomjerna konzumacija kafe može biti opasna: Ovo su simptomi trovanja kofeinom

Dodala je da je prvo što je učinila kada je primijetila insekte u svojoj čaši bilo da nazove Deli Corner - kompaniju za kafu.

"Rekli su mi da donesem svoj mobilni telefon i da će mi vratiti 50 centi", rekla je. "To sam učinila s dobrom voljom da se ne dogodi drugoj osobi, rekla sam im da ne želim novac, samo želim da nešto urade." Navodno je prijavljeno da je aparat za prodaju zatvoren nakon incidenta.

Pored toga, navodno je aerodrom otvorio istragu i zatražio od kompanije za aparate za prodaju da pregleda svoje uređaje.

Porodica mlade žene također je podnijela žalbu protiv aerodroma španskoj policiji.

Također su dodali da aparat nije pravilno održavan od strane osoblja aerodroma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije