Žena mislila da je udomila pse: Kad su porasli, shvatila da su šakali

Radiosarajevo.ba
Žena mislila da je udomila pse: Kad su porasli, shvatila da su šakali
Facebook / Marina Cunj

Marina Cunj iz Ivanić Grada u Hrvatskoj već se mjesecima brine o tri "šakalice" koje su pronađene u aprilu ove godine na jednoj livadi. Njena priča je zaista čudesna, piše Jutarnji.hr.

"Pitate me koji mi je najdraži dio dana. To je večer jer nakon hranjenja imamo maženje prije spavanja. I onda se sve tri guraju u krilo. Obožavaju davati puse, mašu repom kada su sretne. Taj dio maženja obožavaju jer koliko god bile gladne, koliko god fine grickalice imale, ma što god radile sve se to prekida kada sjednem na pod. Tada se stvore kod mene u krilu. I kada se uplaše traže spas kod mene. Jako su mi privržene i iskreno othranila sam puno pasa i mačaka, ali ovo je nešto posebno i neopisivo", govori Marina koju smo upitali i kako su joj "šakalice" došle na brigu.

Navodi da su čagaljice kod nje stigle nakon poziva jednog udruženja životinja.  Bilo ih je pet, ali dvoje ih je vrlo brzo uginulo. Nakon što ih je preuzela, shvatila je da ipak nisu štenci psa.

"Sve do drugog mjeseca njihove starosti nismo bili sigurni jesu li lisice ili šakali. Ponašaju se kao i svi štenci te dobi. Igraju se igračkama, skaču, trče, grickaju stvari, obožavaju se maziti i hvataju svaku priliku da se uvale u krilo. Plašljive su pa reagiraju na šuškanje vrećica, naglo otvaranje vrata ili bilo koji nagli zvuk. Oprezne su, ali vole istraživati. Svaka od njih ima svoju osobnost. Naučile su i doći na poziv svojeg imena, znaju kad im kažem ne", rekla je Slobodnoj Dalmaciji Marina, navodeći da kod nje neće ostati zauvijek, ali će imati smještaj primjeren njima da mogu trčati i uživati vani, a opet biti sigurne.

Nažalost, one zbog vezanosti za čovjeka više ne mogu biti vraćene u prirodu - rekla je Marina.

Više o ovoj neobičnoj priči pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije