Žena iznajmila kuću, pa već 542 dana ne želi izaći

1
Radiosarajevo.ba
Žena iznajmila kuću, pa već 542 dana ne želi izaći
Foto: Fox News / Kuća Sasche Jovanovica

Žena koja 542 dana besplatno živi u smještaju preko Airbnb-a i koja je upala u pravnu borbu s iznajmljivačem u čijoj kući živi, već je i prije učestvovala u sličnoj situaciji.

Elizabeth Hirschhorn je u julu 2021. godine izbačena iz smještaja vrijednog 2.6 miliona dolara (više od pet miliona KM) kojeg je unajmila u Oaklandu u Kaliforniji.

Posjed u vlasništvu Briana i Gordona Bishopa navodno je u septembru 2019. godine unajmila od Alexa Lewina.

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Prema pravnim dokumentima spomenutima u Business Insideru, na posjedu je pronađena štetna supstanca, a Hirschhorn je primarnog iznajmljivača zatražila da ga da profesionalno očisti.

Prema žalbi, Hirschhorn je zatražila da se posjed očisti na vrlo specifičan način zbog njene "hiperosjetljivosti na alergene".

Istražili smo: Koliko košta iznajmljivanje vila sa bazenima u Hercegovini?

Istražili smo: Koliko košta iznajmljivanje vila sa bazenima u Hercegovini?

Brian Bishop tvrdi da je Hirschhorn imala "nerazumne zahtjeve" prema Lewinu te da ga je tražila da zamijeni sve njene predmete koje je nepoznata supstanca navodno oštetila.

Da joj se ne bi izlagala privremeno se iselila s posjeda te je boravila u hotelima, ali prema pravnim dokumentima koje je pogledao DailyMail, u februaru 2020. godine vratila se na posjed.

U martu se zbog njenog "neprijateljskog" ponašanja Lewin iselio, ali ona je u prostoru nastavila živjeti, iako s vlasnicima nije sklopila ugovor o najmu i najam nije plaćala.

Nećete vjerovati: Koliko košta noćenje u vili Mandžukića?

Nećete vjerovati: Koliko košta noćenje u vili Mandžukića?

Hirschhorn je tužila vlasnike jer je tvrdila da su njihovi potezi bili štetni za njeno zdravlje.

Tvrdila je i da su na nju za vrijeme pandemije COVID-19, dok je u Kaliforniji na snazi bila naredba da se ostane u zatvorenom, vršili pritisak da napusti posjed.

Nešto više od mjesec prije nego što se preselila u Airbnb smještaj stomatologa Sasche Jovanovica, slučaj je riješen dogovorom.

Hirschhorn je najam novog smještaja plaćala šest mjeseci, počevši od septembra 2021. godine. S vremenom su se ona i Jovanovic svađali oko popravaka.

Njen boravak trebao je završiti u aprilu 2022. godine, piše LA Times.

[twitter]https://twitter.com/9mm_smg/status/1710065763569057807[/twitter]

Elizabeth Hirschhorn je u aprilu prestala plaćati najam.

Jovanovic je svoju kuću počeo iznajmljivati iako nije imao sve potrebne dozvole te dozvolu da postavi tuš, a prema kalifornijskom zakonu to je iznajmljivanje onda ilegalno.

Prema odluci suda, Jovanovic nema pravo iseliti Hirschhorn. Jovanovicev advokat Sebastian Ricci The Timesu je rekao da je Hirschhorn "podstanarka iz pakla".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije