Zemlja Crvenog i Mrtvog mora: Božanstveni Jordan

Radiosarajevo.ba
Zemlja Crvenog i Mrtvog mora: Božanstveni Jordan
Foto: Matea Bakarić/oprrosti.com / Jordan: Zemlja Crvenog i Mrtvog mora
Pobjeći od zime nikada nije loša ideja, a pogotovo u trenutku kada je zemlja u koju bježite božanstveni Jordan.

Zemlja Crvenog i Mrtvog mora, najljepše i vjerovatno najposebnije pustinje na svijetu, dom jednom svjetskom čudu, isprepletena antičkim ostacima i duboko protkana historijom, Kraljevina Jordan zemlja je koju zaista želite doživjeti i proživjeti barem jednom u životu.

Unatoč činjenici da je spomenuto svjetsko čudo, antički pješčani grad Petra, najpoznatija atrakcija u Jordanu, autentičnije iskustvo ove pustinjske kraljevine zasigurno ćete doživjeti u Wadi Rumu, piše Punkufer.hr.

Nekada davno činila je morsko dno, a danas čarobni pustinjski krajobraz čija je strukturalnost potpuno oblikovana igrom vjetra i pijeska.

Ovo je pustinja u kojoj ćete upoznati život beduina, naučiti pripremati antički roštilj zakopan duboko u pijesku, družiti se s devama i uživati u vrućem crnom čaju čija temperatura ne premašuje onu vanjsku.

U slučaju da vas ni iskustva u pustinji Wadi Rum i drevnoj Petri u potpunosti ne ostave bez daha, Jordan nudi i jedinstveni doživljaj Mrtvog mora, jednog od najslanijih jezera na svijetu.

Iznimno ljekovito, ali prije svega zabavno i vrlo fotogenično, ovo slavno jezero svakodnevno privlači brojne turiste na svoju slanu obalu pružajući dijametralno suprotni doživljaj pješčanog Jordana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije