Želite se družiti s delfinima u Hrvatskoj i učiti o moru? Evo prilike

Radiosarajevo.ba
Želite se družiti s delfinima u Hrvatskoj i učiti o moru? Evo prilike
Foto: Pexels / Ilustracija

Mjesec dana na Jadranu? Bez troškova? Druženje s delfinima? Edukacija?

Zvuči kao bajka?

Ipak, nije. 

Za jednog sretnika ovo će biti san koji će se ispuniti na ljeto 2020. godine. 

Naime, riječ je o stipendiji (detalje o prijavi možete pronaći OVDJE) koja će vam omogućiti da prvo dvije sedmice provodite istraživanja o moru i bićima koja žove u Jadranu, a onda dvije sedmice putujete od Istre do Splita, slijedi obilazak otoka i na kraju Dubrovnik.

Institut Blue World traga za entuzijastom koji voli putovati i želi pomoći da se spasi lokalni morski okoliš, tako što će istraživati na terenu, ploviti morem i pratiti populaciju, ali i ponašanje morskih bića. Kako se navodi u ponudi, tokom jednog dana moguće je sresti čak 50 delfina!

Očekuje vas pregršt edukacije, druženje s morskim bićima, istraživanje gradova kao što je Lošinj, ronjenje, plivanje...a, onda, nakon dvije sedmice volontiranja, sve će biti začinjeno s daškom luksuza, jer se ide u obilazak hrvatske obale - a sretnicu ili sretnika čeka noćenje u hotelima i privatnim apartmanima s 4 zvjezdice.

Prijaviti se možete do 9. jula, a možete prijaviti ili sebe ili nekog prijatelja za kojeg smatrate da je prava osoba za ovaj posao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije