Zbog spašavanja mačke, golman dobio žuti karton

Radiosarajevo.ba
Zbog spašavanja mačke, golman dobio žuti karton

Dvoboj Šibenika i Međimurja obilježila je zanimljivost iz 12. minute kada je golman gostiju izvan terena iznio mačku koja je došla pred njegov gol. S obzirom da mu sudija nije dao dopuštenje, dobio je javnu opomenu.

Utakmica na Šubićevcu nije ponudila previše uzbuđenja, osim na samom početku i kraju, sve ostalo između bilo je uglavnom za zaborav. U sedmoj minuti domaćini su imali vrlo dobru šansu preko Božića, no njegov promašaj je pokazao da će Šibenčanima jako nedostajati Ermin Zec, koji je propustio ovaj meč zbog žutih kartona.

I neobična zanimljivost iz 12. minute, koja je možda obilježila i cijeli susret, također je uključivala žute kartone. Naime, pred gol Međimurja je došetala crno-bijela mačka, a gostujući golman Banović to je rukom signalizirao glavnom sucu Marku Matocu.

Kako ovaj nije reagirao, golman je primio mačku u naručje i iznio s terena kako bi je odveo na sigurno. S obzirom da za takav potez nije dobio dopuštenje zaprešićkog sudije, Matoc je mladog Banovića kaznio žutim kartonom, što se nije svidjelo čak ni domaćoj publici, koja je suca počastila skandiranjem – Glupane!, Glupane!

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije