Zbog ove nevjerovatne optičke iluzije činit će vam se da plačete

0
Radiosarajevo.ba
Zbog ove nevjerovatne optičke iluzije činit će vam se da plačete
Foto: TikTok / Ključ je zadržati fokus na centru iluzije

Optičke iluzije su ultimativne mozgalice koje mogu testirati našu percepciju ili zbuniti oči. Kaže se da redovito rješavanje ovih vizualnih zagonetki s vremenom poboljšava naše sposobnosti.

Sada je @daily_illusions1 na TikToku, sa svojih 193.700 pratitelja, objavio novu iluziju koja izaziva pažnju. TikToker postavlja jednostavan izazov gledateljima: nemojte treptati, piše Mirror.

"Pripremit ću vas da vidite nešto u usporenom snimku. Usredotočite pogled na sredinu iluzije na vašem ekranu. Šta god radili, nemojte treptati ili skretati pogled. Što duže ostanete fokusirani na centar, bolji će biti rezultati. Uskoro ću vas zamoliti da pogledate svoju ruku, i vidjet ćete kako se udaljava od vas. Nastavite pratiti moj glas i slijedite ove upute za najbolji efekt", daje upute u videu.

U Austriji teže povrijeđen radnik iz BiH pri padu na radnom mjestu

U Austriji teže povrijeđen radnik iz BiH pri padu na radnom mjestu

Ključ je zadržati fokus na centru iluzije dok se odbrojava od 5 do 1. Optička iluzija brzo je prikupila 403.900 lajkova i više od 7.600 komentara, izazivajući razne reakcije.

Jedan zapanjeni korisnik je uzviknuo: "Počinjem plakati", dok su drugi ostali zbunjeni, pitajući se: "Kako da prestanem?".

@daily_illusions1

This is crazy😱#illusion #opticalillusion

♬ original sound - Daily Illusions

Zainteresirani ste za ovaj intrigantni fenomen? Usmjerite svoj pogled na sredinu slike i, nakon nekoliko trenutaka, počnite odbrojavati od pet bez pomicanja pogleda. Jeste li bili iznenađeni onim što ste vidjeli?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije