Zavirite u ranč Toma Cruisea koji je na prodaju za 65 miliona maraka

1
Radiosarajevo.ba
Zavirite u ranč Toma Cruisea koji je na prodaju za 65 miliona maraka
Foto: Forbes / Ranč Toma Cruisea

Tom Cruise prodaje svoj ranč od skoro 130 hektara u Tellurideu u Coloradu za 39,5 miliona dolara (65 miliona KM).

Slavni glumac je imanje kupio 2014. kada je za njega platio 59 miliona dolara (oko 97.5 miliona maraka), navodi Telluride Sotheby’s International Realty.

Cruise također posjeduje domove na Beverly Hillsu i Clearwateru na Floridi.

Kako navode, ovaj ranč je važan dio historije porodice Cruise: tamo je Tom uživao u vremenu sa svojom djecom i tu je dugo boravio dok je bio u braku s glumicom i producenticom Katie Holmes.

Bilo je to i mjesto njegovog posljednjeg velikog intervjua s Oprah, koja je bila toliko očarana ovim rančem da je 2016. kupila vlastiti dom u blizini.

Životni prostor od oko 1.000 kvadratnih metara uključuje glavnu kuću s 10 spavaćih soba i gostinjsku kuću s tri spavaće sobe. Uz veliku kuhinju, dnevnu sobu i blagovaonicu za mnoštvo ljudi, tu su i teretana, rekreacijska soba i knjižnica. 

Vani je sportsko igralište za tenis, košarku ili hokej na ledu i privatne staze staza s pristupom i pogledom na visoke planine planina u daljini i s privatnim vratima u Nacionalnu šumu Uncompahgre: tu su staze za planinarenje i jahanje, te zemljane staze za bicikle i motorne sanke.

U Tellurideu domove imaju i Robert Redford, Jerry Seinfeld i dizajner Ralph Lauren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije