Zanimljiva ponuda za turiste u Francuskoj: Spavajte u kući od čokolade

Radiosarajevo.ba
Zanimljiva ponuda za turiste u Francuskoj: Spavajte u kući od čokolade
Foto: Booking.com / Za izradu kuće bilo je potrebno 1,5 tona čokolade
Ponuda za turiste danas u svijetu je raznolika, svi se tkamiče da budu što orginalniji i da ponude kupcima nešto što nisu imali priliku do sada probati. Tako je i u Francuskoj nastala kuća od čokolade u kojoj mogu spavati četiri osobe.

Booking.com posvećen je pružanju jedinstvenih i nezaboravnih iskustava putnicima širom svijeta, navodi Vanessa Heydorff, regionalna direktorka Booking-a u Francuskoj.

Da je u pravu, potvrđuje i posljednje, i to slatko čudo, koje je Booking.com pripremio za sve one koji vole neobična putovanja i posjetu rijetkih i zanimljivih atrakcija, piše cdm.me.

Ako vam još uvijek nije jasno o čemu se radi, dovoljno je samo da vam kažemo sljedeće, prava tradicionalna kućica od čokolade!

Naime, ovaj jedinstveni smještaj je djelo Jean-Luca Decluzeau, renomiranog proizvođača fine čokolade, koji je poznat po svojim slatkim skulpturama. Nalazi se unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sèvresu.

Ta francuska kućica prostire se na 18 metara kvadratnih, može ugostiti do četiri osobe i za njenu izradu je upotrijebljeno 1,5 tona čokolade.

“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku da izgradim pravu čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti!”, kazao je Jean-Luc Decluzeau i dodao da se nada da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu.

U kućici se nalaze posebno izrađeni čokoladni detalji: zidovi, krov, kamin, stolovi, satovi, šoljice i knjige, a tu je i čokoladni luster. Takođe, uz kućicu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade, kao i gredice cvijeća koje su takođe napravljene od čokolade. Velik dio kućice je jestiv.

Svi zainteresovani za rezervaciju čokoladne kućice moraju biti brzi, jer je moguće rezervirati samo nekoliko datuma – 19. i 26. septembra, u 10 časova, biće moguće rezervisati jedno noćenje 5. i 6. oktobra i to za samo 50 eura po noćenju na Booking-u.

Ukoliko budete taj srećnik, imaćete mogućnost da učestvujete na jedinstvenoj radionici osmišljenoj u saradnji s autorom kućice, posvećenoj proizvodnji personalizovanih malih čokoladnih kuća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije