Zahvalna djevojčica: Policajac joj spasio život, a ona ga pozvala na čajanku

Radiosarajevo.ba
Zahvalna djevojčica: Policajac joj spasio život, a ona ga pozvala na čajanku
/ Chelle Cates Photography
Dvogodišnjakinja Bexley Norvell iz Rowletta u Teksasu je imala specijalnog gosta na svojoj čajanki.

Ali to nije bila obična čajanka već slavlje novog prijateljstva sa čovjekom koji joj je spasio život prošle godine, piše today.com.

Policajac Patrick Ray iz Policijskog Odjela Rowlett bio na pauzi za ručak kada je primio poziv i obavijest da se jedna malena djevojčica nalazi u besvjesnom stanju. Kada je shvatio da se nalazi u blizini prijavio se i požurio u dom Norvellovih.

"Većina ljudi kaže da se u traumatičnim situacijama čini kao vječnost dok neko dođe da vam pomogne, ali ja to nisam uspjela u ovoj situaciji", rekla je Tammy Norvell, majka djevojčice.

U roku od par minuta Ray je stigao u dom Norvellovih i zatekao Bexley, koja je tada imala 22 mjeseca, u nesvjesti i njenu majku u šoku kada je shvatila da njena djevojčica nije mogla distati. (Kasnije su otkrili da je progutala kovanicu).

"Sve o čemu sam mogao misliti su moja djeca", prisjetio se Ray, koji ima dva dječaka, te dodao:

"Da se nešto loše desilo ovoj djevojčici koja je istog uzrasta kao i moja djeca, bilo bi to teško podnijeti, tako da sam dao sve od sebe."

Trebalo mu je 27 sekundi da pomogne djevojčici da ponovo prodiše, nakon čega su preuzeli vatrograsci koji su došli na mjesto događaja odmah nakon Raya. Nakon događaja policajac je došao u posjetu djevojčici u bolnici, i od tada je postao porodični prijatelj. Za godišnjicu događaja, Norvellovi su odlučili organizovati čajanku.

"Uvijek ima loših primjera u svakom poslu, ali ne uvijek i heroja", dodala je majka djevojčice, Norvell.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije