! / YouTuber organizirao 'Squid Game' takmičenje: Nagrada pola miliona dolara

27. 11. 2021. u 18:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Malo je ko mogao predstaviti da će serija, koju su brojne produkcijske kuće odbile snimiti jer 'nije realna', postati globalni hit o kojem se neprestano govori.

Riječ je dakako i Igri lignje - TV seriji Squid game koju je Netflix pristao snimiti (i nevjerovatno uz nju zaraditi).

U seriji, grupa od 456 ljudi, prezaduženih i očajnih, uvučena je u igru preživljavanja u kojoj imaju šansu da odnesu kući 45,6 milijardi korejskih vona (39 miliona dolara) ako pobijede u nizu od šest igara. Kvaka? Ako izgube, umiru.

Igre su sasvim proste - dječije razbibrige koje su igrali dok su odrastali. A, iznenađujući kontrapunkt između nevine dječje igre i nasilnih smrti naveli su gledaoce da napeto prate radnju.

Bilo je pitanje dana kad će neko ovo pokušati rekreirati u stvarnom životu, a na taj 'potez' nismo dugo čekali.

YouTuber MrBeast organizirao je stvarnu verziju 'Squid Gamea', gdje se 456 takmičara natjecalo za nagradu od 456 hiljada dolara (oko 790 hiljada KM).

Rekreacija Igre lignje, u kojoj srećom niko nije smrtno nastradao, uključila je potpuno istovjetne prizore iz serije, kostime i slično - a sve je koštalo 3.5 miliona dolara.

Pogledajte kako Squid Game izgleda u stvarnom životu, ali i koji je broj pobijedio:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA