Youtuber iz providnog kajaka snimio veliku bijelu morsku psinu: Počeo je da ga prati

1
Radiosarajevo.ba
Youtuber iz providnog kajaka snimio veliku bijelu morsku psinu: Počeo je da ga prati
Foto: EPA / Velika bijela psina

Brodie Moss, avanturistički YouTuber iza kanala YBS, očarao je gotovo osam miliona pretplatnika svojim uzbudljivim susretima u oceanu.

Poznat po svom hrabrom pristupu divljim životinjama i prirodi, nedavno je uzeo svoj prozirni kajak na putovanje kako bi otkrio čudne i divne stvorenja koja vrebaju ispod talasa.

U svom najnovijem videu, Brodie prikazuje zadivljujuće prizore koje susreće dok se vesla kroz kristalno čiste vode. Od živopisnog morskog života do rijetkih vrsta, njegova istraživanja ističu ljepotu i misteriju okeana. Sa iskustvom u lovu sa lukom i strijelom i sposobnošću da pronađe jedinstvena morska stvorenja, kombinuje obrazovanje sa zabavom, dijeleći fascinantne uvide o ekosistemu okeana.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Brodiejev hrabri duh i strast prema prirodi ne samo da zabavljaju njegovu publiku, već i inspirišu veću zahvalnost za morski život i očuvanje. Njegove avanture pod vodom podsjećaju nas na čuda koja čekaju da budu otkrivena samo ispod površine. Ako vas zanimaju skrivena blaga okeana, njegovo najnovije putovanje kajakom je definitivno vrijedno gledanja!

Brodie započinje video veslajući preko mirnog mora kako bi uhvatio zapanjujući izlazak sunca. Prvo stvorenje koje susreće je morska zmija, koja je veća nego obično, što ga navodi da spekulira da je možda nedavno nešto pojela.

Nedugo zatim, primjećuje još jednu morsku zmiju—ovaj put, pola njenog tijela nedostaje. Jasno je da je predator bio u blizini, iako ne može da kaže koji.

Dok nastavlja svoju avanturu, u pravom stilu Finding Nemo, Brodie nailazi na veliku kornjaču koja pliva blizu površine. Kroz svoj prozirni kajak dobija blizak pogled i ne može da se suzdrži od uzvika: "Mislio sam da je to komad smeća! Zdravo!" Njegova razigrana interakcija s kornjačom dodaje zabavan ton njegovom istraživanju, pokazujući njegovu iskrenu strast prema čudima okeana.

Snimci dronom zapanjujuće su zabeležili kolosalno morsko stvorenje koje je plivalo ispod njega u isto vrijeme, što bi sigurno izazvalo reakciju da je to primijetio tada.

Pogledajte kakvo stvorenje krije more: Ovo je morski pas koji se naziva i "svinjoliki"

Pogledajte kakvo stvorenje krije more: Ovo je morski pas koji se naziva i "svinjoliki"

Ipak, čudno je primijetio brojne kitove kako plivaju oko njega, koje je radosno pozdravljao dok su plivali blizu njega, a nastavio je da snima njihove pokrete svojim dronom. Međutim, to nije bilo najimpresivnije što je video na moru; ugledao je jedno od najstrašnijih stvorenja - velikog bijelog morskog psa.

Brodie se našalio da je morski pas vidio njegovu "sočnu zadnjicu" kroz prozirni kajak i krenuo prema njemu, kao da je "imao oči" uprte u YouTubera.

Sa pomalo uplašenim glasom, pojasnio je da je to bio veliki bijeli morski pas, snimajući ga svojim GoPro kamerom dok je stavljao ruku pod vodu.

Na Jadranu snimljena ajkula blizu obale: Neki kažu - možda je u pitanju i velika bijela psina!?

Na Jadranu snimljena ajkula blizu obale: Neki kažu - možda je u pitanju i velika bijela psina!?

Dok bi se većina ljudi odmah uputila ka najbližem ostrvu, on je ostao i posmatrao morskog psa.

Ističući da ga "proganja veliki bijeli morski pas", Brodie je sugerisao da je morski pas više radoznao nego u raspoloženju za lov, s obzirom na to da nije pokušao da ugrize njegov kajak.

Nakon što je situaciju više puta nazvao "strašnom", Brodie je priznao: "Ne želim više da testiram svoju sreću, postaje pomalo nemiran, pa želim da odem sada," dok je morski pas počeo da ga prati, piše LADbible.

Djevojčicu na odmoru napao morski pas: Preživjela je, ali je ostala bez noge

Djevojčicu na odmoru napao morski pas: Preživjela je, ali je ostala bez noge

Brodie je objasnio da je pronalaženje velikog bijelog morskog psa u ovoj oblasti rijetkost, a pretpostavlja se da se vratio na sigurno. Korisnici su hvalili Brodiejevu hrabrost na moru, a jedan korisnik je napisao: "Kako taj kajak drži Brodieja i njegovu veliku hrabrost iznad vode, to je zaista izvan mene."

Drugi je komentarisao: "Ne znam kako imaš toliko sreće sa susretima sa životinjama, ali su uvijek nevjerovatni."

Treći se našalio: "To je ludo. Taj veliki bijeli morski pas nema pojma koliko je sretan što je bio tako blizu tog Australca!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije