Vozač se izgubio u šumi s kamionom punim čipsa, ali nije otvorio nijednu kesicu

Radiosarajevo.ba
Vozač se izgubio u šumi s kamionom punim čipsa, ali nije otvorio nijednu kesicu
Foto: CNN / Zaglavio se s kamionom u šumi
Jacob Cartwright iz Oregona trebao je u utroka dostaviti pošiljku čipsa, ali nije očekivao da će četiri dana kasnije kao pješak izaći iz šume.

Bez obzira na to što se izgubio u šumi, 22-godišnjak nije otvorio niti jednu kesicu čipsa koji je transportovao, rekao je njegov šef Roy A. Henry, vlasnik Little Trees Transportation.

Cartwright se vozio iz Portlanda do Nysse, grada blizu granice s Idahom kako bi izvršio dostavu do sedam sati i 30 minuta ujutro. Međutim njegov GPS sistem ga je poslao na pogrešnu cestu u zabačenu planinsku lokaciju, saopćila je policija Oregona.

Henry je rekao kako je Cartwright upisao pogrešnu adresu, a kako nikada ranije nije bio u tom gradu, nije znao da li je na pravom putu ili ne. Nastavio je pratiti GPS ne znajući da ide u pogrešnom smjeru, a propustio je tri prilike da se okrene. Kada je shvatio da se mora okrenuti bilo je prekasno, a kamion se zaglavio na nepristupačnom i klizavom terenu.

"Kaže kako je tri dana hodao 12-13 sati dnevno. Rekao mi je kako se zadnju noć sakrio ispod odsječenog drveća kako se ne bi smrznuo i ostao izvan dosega divljači. Srećom nije padao snijeg prethodne sedmice i bilo je jako toplo", rekao je Henry.

Kompanija za koju radi objavila je na Facebooku poruku u subotu: "Jacob je pronađen živ".

"Bio je toliko dehidriran da su mu bubrezi prestali funkcionisati, a imao je i promrzline na desnom stopalu", rekao je Henry i dodao da se našalio s Cartwrightom zbog čipsa koji nije pojeo.

"On je tako odgojen, to nije njegovo i on to nije želio dirati", rekao je Henry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije