Vodeća kanadska doktorica poručuje: Nosite maske tokom seksa

Radiosarajevo.ba
Vodeća kanadska doktorica poručuje: Nosite maske tokom seksa
Foto: The Canadian press / Theresa Tam

Preskočite ljubljenje i razmislite o tome da nosite i masku za vrijeme seksa kako bi smanjili rizik od zaraze koronavirusom, istaknula je vodeća kanadska liječnica.

Dr. Theresa Tam u saopćenju je istakla da je vrlo mala šansa zaraziti se koronavirusom preko sjemena ili vaginalnih tekućina, no seksualna aktivnost s novim partnerima svakako povećava rizik od zaraze, posebno u bliskim kontaktima kao što su poljupci, piše Reuters.

"Kao i ostale aktivnosti koje uključuju fizičku bliskost, pomoću zaštite možete smanjiti rizik od zaraze na najmanju moguću mjeru", rekla je Tam.

"Preskočite ljubljenje, uopće blizinu lica, nosite masku i pratite eventualnu pojavu simptoma kod partnera i sebe prije nego se upustite u novu seksualnu aktivnosti", dodala je Tam i napomenula da je "najmanji rizik prenosa kad ste sami".

"Seksualno je zdravlje važno, a budu li na oprezu, Kanađani mogu pronaći načine i uživati u fizičkoj intimnosti", istakla je.

Inače, Kanada (populacija 37,59 milliona) ima prijavljenih 129.425 slučajeva zaraze koronavirusom, a 9.132 ljudi je umrlo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije