Vlasnik prodaje svog psa za 217.000 KM, tvrdi da ima jedinstvenu boju

0
Radiosarajevo.ba
Vlasnik prodaje svog psa za 217.000 KM, tvrdi da ima jedinstvenu boju
Foto: Screenshot/Instagram / Ilustracija/Pas

Pas nastao križanjem francuskih buldoga s nekim drugim pasminama, takve građe da je očito kako već ima problema s disanjem, a ni vid mu neće biti najbolji, hit je među needuciranom instagram-populacijom.

Kolumbijac Julian Montoya tvrdi da njegov pas Rope Daddy vrijedi 111.000 eura (217.000 KM), hvali se njegovom patuljastom krem-dlakom, svijetlim očima i golemim komadima kože koji se presavijaju preko nosnica.

Na žalost, mnogo je onih koji nasjedaju na ovakve prevare, žele imati psa koji izgleda drugačije i za kojeg njegovi vlasnici tvrde da ime 'egzotične' ili 'jedinstvene boje'.

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Danas su takvi psići, koji se još nazivaju i hibridnim pasminama, čak i statusni simbol u nekim kriminalnim grupacijama SAD-a, Meksika, Kolumbije.

Uzgoj ovakvih pasa najviše šteti odgovornim uzgajivačima koji za svoje pse rade ozbiljne genetske testove, izlažu ih, testiraju im zdravlje, prenosi 24sata.

Uzgajivači i stručnjaci tvrde da je pas bolestan, da ima bezbroj zdravstvenih problema, najvjerojatnije ne žive duže od pet-šest godina, pate se zbog deformiranih kukova i niza drugih malformacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije