"Pet friendly" škola u Bosni i Hercegovini: Učenici udomili napuštenog psa - upoznajte Asku

0
Radiosarajevo.ba
"Pet friendly" škola u Bosni i Hercegovini: Učenici udomili napuštenog psa - upoznajte Asku
Foto: Facebook / Aska

Katolički školski centar "Sv. Pavao" Zenica podijelio je na društvenim mrežama emotivnu priču o njihovom školskom ljubimcu Aski.

Njihovu priču prenosimo u cijelosti:

"Već ste upoznati da u školskom dvorištu imamo psa kojega smo odlučili pokušati udomiti. Učenici su imali priliku birati ime za psa i nakon glasanja nazvali smo ju ASKA prema nazivu ulice u kojoj se škola nalazi.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Pas je odveden na pregled i obavljena je redovna veterinarska kontrola koja će biti kontinuirana prema potrebi i u budućem razdoblju.

Aska je smještena u dvorištu škole, u zatvorenom i ograđenom prostoru. Trenutno se o psu brinu djelatnici i nekoliko učenika, a u dogledno vrijeme pokušat ćemo uvesti i ostale zainteresirane učenike u određene obveze. Učenici nisu dužni družiti se i brinuti o psu ukoliko ne žele. Za psa će biti potrebna i hrana pa vas pozivamo da po mogućnosti pratite naše akcije i programe koji budu namijenjeni toj svrsi. Svakako vas pozivamo da podržite ovu našu ideju i želju za udomljavanjem i individualnim donacijama, ukoliko imate želju za tim. Hvala svima koji su do sada donirali hranu i druge potrebne stvari za psa.

Vjerujemo da će biti lijepih i zanimljivih trenutaka, ali isto tako bit će i mogućih problema koji su neminovni jer je ovo nešto novo za što nismo dobili upute, nego se snalazimo na terenu. To je sigurno nešto po čemu ćemo biti posebni, drugačiji i što će uljepšati naše okruženje nama i našim učenicima.

Usrećili smo jedno divno i pametno stvorenje, ali i dalje mislimo da će ona nama više dati nego mi svi njoj zajedno. Molimo vas ako imate pitanje, savjet, komentar budite slobodni osobno nam se obratiti ili nas kontaktirati", poručili su iz škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije