Vlasnici tvrde: Nutmeg je najstariji mačak na svijetu

Anadolija
Vlasnici tvrde: Nutmeg je najstariji mačak na svijetu
Mačak koji sa svojim vlasnicima živi u Newcastleu, u Velikoj Britaniji, ima 31 godinu i najstarija je mačka na svijetu, tvrdi bračni par Finlay, koji ovog mačka smatraju članom svoje porodice, prenosi AA.

Kako piše britanski list "The Telegraph", Liz i Ian Finlay su svog ljubimca usvojili 1990. godine, kada je imao pet godina.

"Mi slavimo njegov rođendan u martu svake godine od 1990. kada smo ga dobili. U udruženju za zaštitu životinja tada su nam rekli da je mačak star pet godina", ističe njegova vlasnica Liz.

Tajna dugovječnosti Nutmega je, kako kaže, ljubav prema njegovom omiljenom jelu - piletini.

"On svakog jutra ustaje u pet ujutru i dolazi ispred vrata naše sobe kako bismo ga nahranili piletinom. Nemamo djece, stoga je on naša beba", kaže Liz. 

Par Finlay ističe kako će podnijeti dopis nadležnoj službi kako bi se utvrdilo da li je Nutmeg najstarija mačka na svijetu. Prema podacima, to je trenutno 26-godišnja mačka Corduroy koja sa vlasnicom Ashley Reed Okura živi u Oregonu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Tajna je u tome da dopustite mački da bude mačka: da lovi i dobije puno ljubavi", rekla je gospođa Okura, kada je njena mačka ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije