Virginia Roberts: Imala sam 17 godina kada su me prisilili na seks s princom Andrewom

Radiosarajevo.ba
Virginia Roberts: Imala sam 17 godina kada su me prisilili na seks s princom Andrewom
Foto: Abaca/wiki / Virginia Roberts i princ Andrew

Skandal u britanskoj kraljevskoj porodici: Princ Andrew je optužen da početkom milenija imao seksualne odnose sa tada 17-godišnjom Virginijom Roberts.

Princ Andrew je dosad negirao bilo kakav kontakt s Virginijom Roberts, no pojavio se svjedok koji je vidio danas 60-godišnjeg vojvodu od Yorka u orgijama na ostrvu američkog multimilijardera Jeffreya Epsteina. Podsjetimo, Epstein se 2019. objesio u svojoj ćeliji u zatvoru u New Yorku gdje je smješten zbog optužbi za pedofiliju.

Svjedok je elektro serviser Steve Scully (70) koji je početkom 2000-ih pozvan na privatno karipsko ostrvo Little Saint James kako bi riješio problem s telefonom.

Sa verande je prvi put ugledao princa Andrewa s mladom plavušom s udaljenosti od oko 15 metara i pomislio: "O, moj bože! Britanska kraljevska porodica! Ludilo!"

Andrew i plavuša, koja je nosila samo bikini, prvo su ležali kod bazena, a zatim ustali: "Zgrabio joj je stražnjicu, poljubio je, trljao se o nju, potapšao je."

Princ Andrew osporava autentičnost slike sa Virginijom Roberts - undefined

Princ Andrew osporava autentičnost slike sa Virginijom Roberts (Rex)

Kasnije je na stazi sreo Andrewa i mladu djevojku i obratio se princu.

"Rekao sam 'Vaše Visočanstvo', a on je odgovorio 'Ne, samo me nazovite Andrew'."

Scully je ispričao da je djevojka po imenu Virginia Roberts izgledala poput djeteta pored tada 41-godišnjeg princa.

Spreman je svjedočiti o onome što je video kao svjedok danas 36-godišnje Virginije Roberts koja je opisala da je bila prisiljena na seks s članom britanske kraljevske porodice. Po njenim riječima desilo se to tri puta između 2001. i 2002. kada je bila maloljetna.

Princ Andrew i članovi kraljevske porodice - undefined

Princ Andrew i članovi kraljevske porodice (ZDF)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije