Večeras je posljednji supermjesec u ovoj godini: Šta to znači i na šta treba pripaziti

0
Radiosarajevo.ba
Večeras je posljednji supermjesec u ovoj godini: Šta to znači i na šta treba pripaziti
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Pun mjesec iznad Sarajeva

Supermjesec žetve, kao posljednji Supermjesec u 2023., pojam je koji se koristi za opisivanje punog Mjeseca koji se pojavljuje najbliže jesenjem ekvinociju na sjevernoj hemisferi.

Sezona velikih astroloških događaja skoro je završila, ali prije nego što zaključimo 2023. godinu, stiže nam još jedan značajan trenutak – posljednji super Mjesec u godini, nazvan Supermjesec žetve.

Donosimo vam sve što trebate znati o ovom događaju, uključujući i šta on tačno predstavlja.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Supermjesec je termin koji se koristi kada se pun Mjesec nalazi u najbližoj točki svog puta oko Zemlje, poznatoj kao perigej. To znači da Mjesec izgleda veći i svjetlije na nebu nego inače. Supermjesec žetve, kao posljednji Supermjesec u 2023., je pojam koji se koristi za opisivanje punog Mjeseca koji se pojavljuje najbliže jesenjem ekvinociju na sjevernoj hemisferi. Naziv ‘Mjesec žetve’ potječe od tradicionalne prakse poljoprivrednika.

Pun Mjesec žetve poznat je po svojoj izuzetno svijetloj svjetlosti koja bi omogućila poljoprivrednicima da nastave žetvu i rad u polju sve do noći. Ovo je posebno važno u doba godine kada bi prinos bio najveći. Svjetlost Mjeseca omogućavala je poljoprivrednicima dodatno vrijeme za sakupljanje svojih usjeva i pripremu za zimu.

Supermjeseci su posebni fenomeni koji se pojavljuju kao puni Mjesec, ali su čak i veći i svjetliji od običnog punog Mjeseca. No, njihovi učinci se također osjećaju dublje i intenzivnije.

U slučaju ovog Supermjeseca koji se pojavljuje u vatrenom znaku Ovna, stručna astrologinja Kristy Gray tvrdi da ova energija nudi povoljno vrijeme za njegovanje naših veza i rad na osobnim projektima. Ova lunacija je fokusirana na temu odnosa i uloga koje igramo u interakciji s drugima, posebno s našim voljenima. Ključna je uspostava ravnoteže između tih različitih uloga. Ovo je povoljno vrijeme za započinjanje novih projekata ili osvježavanje svojih odnosa.

Međutim, važno je napomenuti da postoji izazovan aspekt između Venere i Urana koji može donijeti uzbuđenje, ali i nepredvidivost. Za neke će to biti uzbudljivo iskustvo, dok će za druge možda stvarati nesigurnost ili neočekivane promjene. U svakom slučaju, stručni savjet je da se prepustite toku događaja, ne brinete se previše oko sitnica i jednostavno uživate u trenucima. Ovo je vrijeme za izlazak i zabavu, bez suvišnih briga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije