Upoznajte ženu koja je u jednoj nesreći izgubila vid, a u drugoj ga vratila

Radiosarajevo.ba
Upoznajte ženu koja je u jednoj nesreći izgubila vid, a u drugoj ga vratila
Nakon saobraćajne nesreće žena sa Floride je izgubila vid, a godinama kasnije je poslije novog nesretnog slučaja ponovo progledala.

Mary Ann Franco je povrijedila kičmu u udesu 1995. godine i oslijepila. Više od 21 godine je bila slijepa, a onda je u aprilu ove godine ponovo povredila kičmu. Pala je u svojoj kući i povredila vrat, pa je hitno operisana. Međutim, kada se probudila nakon operacije, otvorila je oči i shvatila da joj se vid vratio.

„Kroz prozor sam vidjela drveće. Mogla sam da vidim kuće i razne stvari“, rekla je Franko, prenosi “ABC News”.

Zanimljivo je i to da je ona bila daltonista prije nego što je oslijepljela, a sada nakon druge operacije može da vidi sve boje. Neurohirurg koji ju je operisao kaže da on za sada nije siguran kako se to desilo, ali da ima jednu teoriju.

“Vid gospođe Franko se oštetio u udesu pre 20 godina i to je mogao biti rezultat uvrtanja arterije, a sada kad smo je operisali vjerovatno smo je neznajući, ispravili i ponovo uspostavili protok krvi i tako joj vratili vid“, kaže njen doktor.

„Sunce viri kroz drveće. Oh Bože, tako je lijepo vidjeti“, rekla je Franko.

Ona ima sedmoro unučadi i dvoje praunuka koje je grlila ali nikada prije nije mogla da vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije