Upoznajte 'kraljicu tame': Nyakim Gatwech inspiriše milione širom svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte 'kraljicu tame': Nyakim Gatwech inspiriše milione širom svijeta
Foto: Instagram / Nyakim Gatwech

Upoznajte Nyakim Gatwech, model afričko-američkog porijekla iz Južnog Sudana koji ljudima pokazuje da se ne trebaju bojati tamne kože. Sa svojom duboko pigmentiranom kožom i snažnom odlučnošću, model tamne kože ruši prepreke konvencionalne ljepote i ohrabruje druge da učine isto.

Ova 24-godišnja afrička manekenka i modna ikona, koja sada živi u Minneapolisu, Minnesoti, nema srama zbog svoje kože i osigurava da svijet to zna.

"Moja čokolada je elegantna. Također i ono što predstavljam... Nacija ratnika", napisala je u jednoj od svojih mnogobrojnih Instagram fotografija, koje redovno prelaze 10 hiljada lajkova svaka, piše Boredpanda.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

U drugoj, opisuje iskustvo u kojem joj je vozač Ubera sugerirao da proba 'izbjeljivanje' svoje kože - a njen jedini odgovor bio je smijeh. "Nećete vjerovati kakva pitanja dobijam i kakve poglede dobijam zbog ove kože."

Gatwech nije samo zagovornica raznolikosti u modnoj industriji, već i glas za prava Crnaca širom svijeta. Čak je nazivaju "Kraljicom Tame", titulu koju rado prihvata.

"Crno je hrabro, crno je lijepo, crno je zlato... Ne dozvolite američkim standardima da oštete vaš afrički duh." Volite kožu u kojoj živite, bez obzira na boju ili nijansu", izjavljuje Nyakim Gatwech.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije