Unuka iznenadila baku i na vjenčanje obukla njenu haljinu iz 1962.

Radiosarajevo.ba
Unuka iznenadila baku i na vjenčanje obukla njenu haljinu iz 1962.
Kao vjerovatno i svaka buduća mladenka, i Jordyn Jensen iz američkog Idaha svaki je detalj svog najvećeg i najljepšeg dana pomno isplanirala mjesecima unaprijed.

Rezervirala je datum i mjesto, odabrala koja će se jela naći na jelovniku, odabrala kakvog će okusa biti njena svadbena torta, ali oko one najvažnije odluke – vezane uz vjenčanicu – nije predugo razmišljala.

Oduvijek je znala da će se udati u vjenčanici svoje bake, Penny Jensen, u kojoj je i ona šetala do oltara davne 1962. godine.

No, zanimljivi dio čitave ove priče jest da njena baka nije imala pojma da njena unuka planira nastaviti porodičnu tradiciju i da će kao "nešto posuđeno" odabrati baš njenu haljinu. 

Naravno, kad se Jordyn pojavila u vjenčanici pred bakom Penny, ni jedna ni druga nisu mogle skriti oduševljenje i suze.

A svaki je iskren i dirljiv trenutak između bake i unuke fotoaparatom uhvatila fotografkinja Kortney Peterson, koja je nekoliko njihovih divnih fotografija podijelila na Facebook stranici Love What Matters te je za Huffington Post ispričala:

“Baka nije imala pojma da njena unuka uopće posjeduje njenu staru vjenčanicu. Jordyn i ja smo izašle, spremile je i obukle u bakinu haljinu. Zatim smo i baki rekle da dođe van te smo joj prvo pokazali njene stare fotografije s vjenčanja, a zatim i Jordyn.” 

Ali, zašto Jordyn nije čekala do vjenčanja, već je baki odlučila pokazati koju će vjenčanicu nositi već nakon probne večere? Pa, razlog je zapravo zasta divan.

“Nisam htjela da baka vidi haljinu prvi put u trenutku kad ću šetati do oltara te počne plakati zbog svih sjećanja i emocija koje će je u tom trenutku preuzeti… Ali, u trenutku kad sam joj se pokazala, i sama sam mrvicu zastala, jer, bio je to nevjerovatan vatromet emocija. Sve što sam čula je bilo kako baka govori: ‘Wow, wow, wow…’ Zatim sam otišla do nje i zagrlila je, a ona mi je šapnula u uho: ‘Ja sam se udala za svoju ljubav iz srednje škole u ovoj haljini, a isto ćeš napraviti i ti'”, ispričala je Jordyn.

A, čitava je priča još dirljivija zbog činjenice da Jordyn nikad nije upoznala najveću ljubav svoje bake – svog djeda, jer je on preminuo prije nego se Jordyn uopće rodila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije