Potresna ispovijest parlamentarke čiji je muž osuđen za pedofiliju

Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest parlamentarke čiji je muž osuđen za pedofiliju
"Bio je zgodan, smiren, uspješan i druželjubiv čovjek. Nikada za njega ne biste rekli da je pedofil", započela je svoju ispovijest australska parlamentarka Rachel Carling-Jenkins.

"Ljudi obično misle da su oni mračni, asocijalni, neuspješni tipovi, ali nisu i zato ih je tako lako pustiti u svoje živote i živjeti s njima da godinama ne posumnjate ništa", priznala je nedavno.

Ona nije bila izravna seksualna žrtva svog supruga, ali je zbog njegovog zločina i na njeno ime bačena ljaga zbog koje proživljava najgore dane svog života.

Stoga je odlučila održati u australskom saveznom parlamentu govor u kojem je otvoreno ispričala sve što se dogodilo, kao upozorenje drugima i pokušaj da sa sebe skine barem dio srama koji je još uvijek prati, iako nije kriva.

Ponukane njenim burnim nastupom, medijima su se obratile i druge supruge pedofila koje se također osjećaju kao žrtve jer nisu znale, a ni slutile za kakvog su se muškarca udale.

"To je zapravo lako ne primijetiti kad nekoga volite, vjerujete mu. Kad vidite kakav je čovjek, uopće vam ne pada na pamet da bi neko takav mogao biti monstrum. I zato je još bolnije nastaviti živjeti sa stigmom supruge pedofila", priznala je medijima Briana koja je doživjela slično iskustvo i kojoj se život također prelomio u sekundi.

"Neću nikada zaboraviti tu scenu kad sam ugledala njegov laptop na stolu okruženom policijom, sa slikama koje su pokazale njegovu pravu narav. Iste te sekunde moja ljubav prema njemu je nestala, zauvijek. Doslovno je slomljena i bačena. Nakon razgovora s policijom pokupila sam svoje stvari i više se nikad nisam vratila u našu porodičnu kuću. Zvali su me na suđenje, no nisam otišla. Jednostavno ga nisam mogla pogledati. I ne želim. Nikada više", ispričala je Briana koja se još dugi niz godina borila s pravim posttraumatskim stresom.

Iselila je iz države i vratila se tek nakon nekoliko godina. U potpunosti se izolirala od svijeta jer dugo nije mogla podnijeti ni ono što je osjećala pa su joj pritisci poznate okoline jednostavno bili previše.

Tek je sedam godina nakon toga prvi put dotaknula drugog muškarca i još uvijek uči živjeti životom koji neće biti definiran stigmom supruge pedofila.

I one su žrtve, ali o njima se i dalje najčešće priča kao o onima koje su "cijelo vrijeme morale znati što im se događa pred nosom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije