Ukrajinka, učiteljica harmonike postala model u 66. godini

Radiosarajevo.ba
Ukrajinka, učiteljica harmonike postala model u 66. godini
Foto: Mice Times / Larisa Mikhaltsova

Larisa Mikhaltsova ima 66 godina, živi u malom ukrajinskom selu Kalynivka. Već 40 godina Larisa podučava djecu da sviraju harmoniku, a prije tri godine započela je i novu karijeru kao model. Sve je počelo kada je vlasnik lokalnog magazina vidio Larisu kako svira u jednom restoranu.

"Dobila sam poziv za fotografiranje za izdanje jednog magazina posvećeno Međunarodnom danu žena. Razmislila sam o tome i izabrala odjeću za taj dan. Insistirala sam da me fotografiraju sa mojom harmonikom", rekla je Mikhaltsova.

Nakon fotografiranja, zamolilla je svog unuka da bude njen menadžer. Kontaktirao je vlasnika jedine agencije za starije ljude u Rusiji, potom je počela prisustvovati kastinzima u Moskvi.

"Došla sam na kasting u visokim potpeticama, uskoj suknji sa sređenom frizurom. Jedan čovjek me pogledao i rekao da me stave na naslovnicu. Ja sam starija učiteljica, nisam vjerovala", rekla je Larisa.

Poslije toga, pozvana je na modni događaj u Njemačku.

Navela je da šminka i uvijanje kose nije za nju, ali da to može tolerirati jednom mjesečno. Uzela je časove hodanja i plesa. Rekla je da se osjeća  kao kraljica kad je u centru pažnje.

Iako živi u selu daleko od srca modne industrije, neće dopustiti da je distanca i godine spriječe da se bavi tim poslom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije