Učiteljica dala otkaz u školi i otišla raditi u supermarket: "Nije bilo moguće izdržati sve to"

0
Radiosarajevo.ba
Učiteljica dala otkaz u školi i otišla raditi u supermarket: "Nije bilo moguće izdržati sve to"
Foto: Printscreen / TikTok / Maggie Perkins

Bivša učiteljica Maggie Perkins sada radi u jednom od marketa američkog lanca Costco te je na tom radnom mjestu mnogo sretnija.

Naime, dvije godine su joj trebale kako bi se konačno odlučila dati otkaz na radnom mjestu učiteljice koji je iscrpljivao.

"Nije bilo moguće izdržati sve to, uslovi su bili katastrofalni. Iako obožavam poduku i učenje, radila sam i do 60 sati sedmično za manje od 45.000 eura (90.000 naraka) godišnje".

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

To je trajalo čitavih pet godina.

Perkins je tokom svoje karijere bila učiteljica u javnim i privatnim školama u Georgiji i Floridi, radeći s učenicima od šestog razreda do srednje škole.

Sada, 30-godišnjakinja radi u odjelu za članstvo u svom lokalnom Costcou i to joj se sviđa. Sjedi u uredu te ima radno vrijeme koje joj mnogo više odgovara. Ona i suprug imaju svoje mališana, kćerkicu i sina od 4 i 5 godina.

Nastavnica iz SAD ljubila se s učenikom, slala mu je i svoje gole fotografije

Nastavnica iz SAD ljubila se s učenikom, slala mu je i svoje gole fotografije

"Odrastali smo u Costcosu, pa sam oduvijek znala da se prema zaposlenicima te kompanije postupa dobro i da imaju visoku kvalitetu života. Dakle, kada se u mom gradu gradio novi Costco, odmah sam se prijavila", izjavila je Perkins za Business Insider.

Uopće joj je nedostaje njezin stari život.

@itsmaggieperkins

Replying to @z #greenscreen Things I wore while working at Costco at membership, cashiering and in the bakery. The most important thing: GOOD SHOES #costcoemployee #costcotiktok #costco

♬ original sound - Maggie Perkins 🍉

"Moj tempo je sada mnogo bolji, nisam bolesna niti iscrpljena kao što sam bila dok sam radila kao učiteljica. Sad sam puno, puno sretnija", otkrila je.

Dok je bila učiteljica, upisala je i doktorat, no sada je više fokusirana na svoj novi posao koji joj je manje stresan.

"Moja strast, ono što volim, nije moglo platiti račune te noćima nisam mogla spavati", iskreno je zaključila Maggie, koja sada ima mnogo ugodniji život.

@itsmaggieperkins

#NiñaBailando the most frequent advice I give to teachers who are worried about the sustainability of their career and education is to know that when the time is right to leave, they will be able to work fulfilling careers in other fields. I tell people that the skills you have as a teacher are highly transferable, and make you a valuable asset to so many different work environments. I know that is true because I am experiencing it as well. I know that is true because of all the DM‘s and comments that I received from other former teachers who are transitioning out of the classroom. And I know that is true, because I know teachers. #formerteacher #teacherquittok #teacherexodus #teachercareerchange #corporatetrainer #costcotiktok

♬ Swing, Swing - The All-American Rejects

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije