Ubacili kameru u jednu od najdubljih pećina, a onda ostali iznenađeni: 'Prestrašio sam se'

0
Radiosarajevo.ba
Ubacili kameru u jednu od najdubljih pećina, a onda ostali iznenađeni: 'Prestrašio sam se'
Foto: Printscreen / Pećina

Istraživači pećina, poznati i kao "Spelunkers" zbog svoje strasti prema avanturama, nerijetko riskiraju svoje živote u potrazi za uzbuđenjem.

Iako mnogi od nas možda ne bi ni pomislili na takvu avanturu, YouTube kanal ActionAdventureTwins poznat je po svojim istraživanjima pećina, koja su često povezana s visokim stepenom adrenalina. Njihova posljednja ekspedicija uključuje slanje kamere u najdublju neistraženu jamu u Americi.

Fantastic Pit, dio Ellisonove pećine u Georgiji, postao je poprištem njihove najnovije avanture. Nate i Ben, blizanci koji vode istraživački kanal pod nazivom Deep Freedom, odlučili su se suočiti s ovim izazovom. Dok se spuštaju u jamu, jedan od njih opisuje svoje iskustvo kao "ludilo" - opis koji mnogi od nas mogu razumjeti.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Koristeći opremu za hrvanje i kameru GoPro, blizanci su snimili svoj pad u dubine jame. Snimak je stvorila skoro horor atmosferu, s prigušenim zvukom i hladnom tamom koja je izazvala nelagodu kod gledatelja. Kada su konačno stigli na dno, kamera je otkrila fascinirajuće prizore - gole zidove i vodopad koji je stvarao tihi, gotovo sablasni zvuk.

Reakcije gledatelja bile su mješavina straha i oduševljenja. Mnogi su priznali da su se osjećali nelagodno dok su promatrali snimak, ali istovremeno su bili fascinirani onim što su vidjeli. Jedan gledatelj je komentarisao da je bio prestrašen pri dnu, dok su drugi priznali da su bili zavisni od gledanju ove uznemirujuće snimke.

"Neću lagati, kad je došlo do dna bio sam zabrinut na trenutak. Vidio sam jedan od onih bijelih stijena i bio sam kao... omg je li to duh?!", napisao je.

Urpkos riziku i izazovima, Spelunkers nastavljaju svoje istraživanje pećina, nudeći gledateljima uvid u nevjerovatne i ponekad zastrašujuće svjetove koji leže ispod površine Zemlje, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije