U potkrovlju deset godina držala seksualnog roba: Muža dovela do ludila

1
Radiosarajevo.ba
U potkrovlju deset godina držala seksualnog roba: Muža dovela do ludila
Foto: Printscreen / Youtube / Dolly Hedrick

Postoje nevjerovatne priče od kojih prođe dosta vremena, a i dalje su izutetno zanimljive.

Takva je i priča iz dvadesetih godina prošlog vijeka. Fred Osterreich bio je bogati proizvođač kecelja. U fabrici se ludo zaljubio u kćer njemačkog migranta Walburg Dolly Hedrick. Vjenčali su se i ubrzo dobili sina Raymonda.

No, njihova je sreća bila kratkog vijeka jer je dječak preminuo kada je imao 9 godina.

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Krug prijatelja brujao je o Fredovoj sklonosti piću i Dollynom nezadovoljstvu njegovim aktivnostima u bračnoj postelji.

Jednog dana Dolly je zatražila od Freda da joj pošalje jednog od radnika da joj popravi šivaću mašinu. Kad je 17-godišnji Otto ušao na vrata, Dolly je bila gola. Naravno, momak nije odbio priliku koja mu se pružila. Sljedećih mjeseci, komšije su vidjele mladića kako redovno posjećuje Dolly dok je Fred na poslu.

Kako bi izbjegla glasine, Dolly je odlučila Otta držati u potkrovlju. Momak je prihvatio to rješenje i preselio se k paru. Međutim, Fred noću počinje čuti određene zvukove, vidi razne sjene po kući i tvrdi da mu nestaju cigarete.

Haos na Hvaru: Nakon smrti bogate žene, za nasljedstvo se bore pekar i kućna pomoćnica

Haos na Hvaru: Nakon smrti bogate žene, za nasljedstvo se bore pekar i kućna pomoćnica

Ali Dolly ga uvjerava da izmišlja i on počinje ozbiljno sumnjati u svoje psihičko stanje. Par se seli u Los Angeles kako bi se riješio "uklete kuće", ali Fred nije znao da će se "duh" koji ga je progonio u kući u Milwaukeeju preseliti s njim u Los Angeles.

Fred je počeo još više piti, a brak se raspadao. U noći 12. augusta 1922. par se žestoko posvađao. Usred žestoke svađe s potkrovlja je dotrčao muškarac s dva pištolja u rukama. Otto i Fred su se nekoliko minuta borili za oružje, a Otto je tri puta pucao u Freda, nakon čega je nesretni bogataš preminuo.

Otto i Dolly smislili su plan: kad policija dođe, naći će Dolly zaključanu u ormaru, pa će misliti da su lopovi ubili njenog muža. Navodno je pljačkaš iz kuće ukrao dijamante i dragocjenosti...

Dolly je naslijedila muževo bogatstvo i preselila se u obližnju kuću te započela strastvenu vezu s advokatom Hermanom, kojem je poklonila skupocjeni sat. Advokat je prepoznao da je to sat njenog bivšeg muža, koji je navodno ukraden, pa ga Dolly uvjerava da je sat našla ispod prozora.

Dolly u muškom društvu
Foto: Printscreen: Dolly u muškom društvu

Poslije se Dolly zaljubila u biznismena Roya s kojim započinje novu romansu. U međuvremenu mu daje pištolj kojim joj je ubijen muž, rekavši da je taj pištolj "podsjeća na njenog muža" i zamolila ga je da ga se riješi. Roy baca pištolj u rijeku, a Dolly daje komšijama drugi pištolj kojim je pucano u njenog muža da ga zakopaju u dvorištu, govoreći im kako ne smije gledati u pištolj koji je podsjeća na pokojnog muža.

Kad su Dolly i Roy prekinuli svoju strastvenu vezu, on odlazi na policiju i ispriča kako se riješio Dollyna pištolja. Policija izvlači pištolj iz rijeke i zatvara Dolly. U isto vrijeme, komšije javljaju da ih je Dolly zamolila da zakopaju drugi pištolj. No budući da nisu mogli utvrditi je li Fred upucan tim oružjem, slučaj je odbačen, a Dolly puštena.

Dok je bila u pritvoru, Dolly je zamolila svog advokata da ode do njene kuće i odnese namirnice njenom "polubratu" koji živi na potkrovlju. Vjerovali ili ne, mladi se Otto 10 godina skrivao na Dollynom potkrovlju i pisao kratke priče.

Bogata pohotna udovica bila s više od 130 muškaraca

Bogata pohotna udovica bila s više od 130 muškaraca

Kako je Dolly selila od kuće do kuće, tako se i on selio s potkrovlja na potkrovlje. Dok mu je ona redovno donosila hranu, piće i nove knjige, on je počeo pisati ljubavne romane.

Međutim, kako je vrijeme prolazilo, on je sve više postajao njen ljubavni rob. Ubistvo njezina muža Freda samo ga je još više potaknulo da se želi skriti na Dollynom potkrovlju.

Kada je istina izašla na vidjelo, a Dolly je optužena za urotu da ubije svog muža, porota ju je ipak odlučila osloboditi. Ostatak života provela je u Los Angelesu s novim ljubavnikom za kojeg se udala dvije sedmice prije smrti. Umrla je u 75. godini života.

Otto, koji je u Dollynu potkrovlju živio od svoje 17. do 27. godine, oslobođen je optužbi za ubistvo zbog zastare slučaja, te se preselio u Kanadu, gdje je radio kao nosač. Novinari su ga prozvali "Batman iz Los Angelesa".

Zaista, teško da je u proteklih sto godina zabilježena slična ljubavna priča, pišu srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije