U čast rock ikone: Njujorška metro stanica ukrašena fotografijama Davida Bowieja

Anadolija
U čast rock ikone: Njujorška metro stanica ukrašena fotografijama Davida Bowieja
Na oduševljenje brojnih poklonika njegove muzike, ali i ostalih građana, ovih dana njujorška metro stanica Broadway-Lafayette ukrašena je fotografijama rock ikone Davida Bowieja.

Fotografije, na kojima je Bowie prikazan u različitim fazama karijere okončane njegovom smrću u januaru 2016. godine, postavljene su duž zidova ove metro stanice u saradnji sa Muzejom Brooklyn u kojem se do 15. jula održava izložba "David Bowie je" (David Bowie is).

U Muzeju je izloženo oko 400 ličnih predmeta i predmeta koje je Bowie koristio tokom karijere umjetnika, modne ikone i kulturološkog fenomena. 

Karte za ovu izložbu prodane su u vrlo kratkom vremenu. Ali, do 13. maja, posjetiteljima i korisnicima njujorškog metroa, odnosno stanice Broadway-Lafayette u blizini koje se nalazio Bowijev njujorški dom, omogućeno je da kroz izložbu fotografija osjete barem dio atmosfere sa izložbe. 

Osim toga, izložba na metro stanici je urađena u saradnji bruklinskog muzeja i Spotifya, na kojoj svaka fotografija ima bar code, koji se može skenirati, a koji omogućava slušanje jedne pjesme Davida Bowieja na platformi Spotify. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije