Tyson ponovo šokirao: Ponudio sam 10.000 dolara da se borim s gorilom

Radiosarajevo.ba
Tyson ponovo šokirao: Ponudio sam 10.000 dolara da se borim s gorilom
Foto: Instagram / Mike Tyson

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson poznati je zaljubljenik u životinje. No, naizgled se činilo da manje voli gorile nego tigrove.

Naime, otkrio je da je krajem 1980-tih jednom čuvaru u zoološkom vrtu rekao da se želi popeti u kavez i boriti se s gorilom. Ponudio mu je 10.000 dolara.

Srećom, ovaj je dobio Tysonovu ponudu, piše Independent.

„Platio sam radniku u njujorškom zoološkom vrtu da ga ponovo otvori samo za mene i Robin (njegovu bivšu suprugu“, kazao je jedne prilike za The Sun.

"Kad smo stigli do kaveza, tamo je bila jedna velika srebrnoleđna gorila koja je maltretirala sve ostale. Bile su tako moćne, ali su im oči bile kao u nevinog djeteta. Ponudio sam poslužitelju 10.000 dolara da otvori kavez i pusti me da razbijem tu srebrnoleđnu gorilu. Odbio je“, rekao je Mike.

Tyson je izjavio da žali zbog svoje povijesti posjedovanja egzotičnih životinja, konkretno dva tigra na svom posjedu u Las Vegasu.

„Bio sam glup“, rekao je Tyson prošle sedmice.

Objavljen video star 23 godine na kojem se Mike Tyson hrva s tigrom

Slavni američki bokser Mike Tyson jedan je od najživopisnijih likova iz svijeta boksa. Njegov privatni život pratiteljima boksa često je znao biti zanimljiviji od onog profesionalnog. Naime, Iron Mike poznat je po tome što posjeduje ogroman ranč na kojem uzgaja kanabis i dozvoljava posjetiteljima da se "opuštaju" uz njegove proizvode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije