Mike Tyson otvara ranč kanabisa na kojem će se posjetitelji moći opustiti

Radiosarajevo.ba
Mike Tyson otvara ranč kanabisa na kojem će se posjetitelji moći opustiti
Foto: Instagram / Mike Tyson

Umirovljeni američki bokser Mike Tyson (53) u svom podcastu Hotboxin with Mike Tyson progovorio je o ljubavi prema kanabisu, kao i poslu koji uskoro pokreće.

Tyson otvara ranč kanabisa na kojem će se posjetitelji moći opustiti, upoznati s prednostima i opasnostima biljke, a provodit će se i naučna istraživanja kako bi se kanabis što više koristio i u medicini.

Riječ je o imanju površine 1,5 četvornih kilometara, smješteno u južnoj Kaliforniji, a u februaru je već ugostio Kind Music Festival koji Tyson organizira sa svojim poslovnim partnerom Robom Hickmanom.

Britanski voditelj i novinar Piers Morgan (54) pušio je marihuanu s Tysonom. U intervjuu za Radio Times, Piers je rekao da je to jedini put da je to uradio i to s omiljenim bokserom.

"Mike ima ranč marihuane u Kaliforniji pa sam pušio s njim jer je to tamo legalno", rekao je novinar.

"Bez obzira na vašu stranu rasprave o marihuani, smatram je manje opasnom od alkohola i cigareta. Nikad nisam vidio sretnijeg, mirnijeg Mikea Tysona", dodao je Piers za strane medije.

Kalifornijski zakon, koji osobama starijim od 21 godine dopušta legalno posjedovanje, transportiranje, nabavu, potrošnju i distribuciju do 28,5 grama marihuane te osam grama koncentrirane marihuane, izglasan je na referendumu 2016. U istom zakonu stoji i da odrasle osobe smiju uzgojiti šest biljaka po kućanstvu, a prodaja kanabisa u medicinske svrhe legalna je od 1996, prenose 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije