Twitter blokira korisnike koji promijene ime u Elon Musk

Radiosarajevo.ba
Twitter blokira korisnike koji promijene ime u Elon Musk
Foto: Arhiv / Elon Musk
Twitter primjenjuje novu metodu borbe protiv internet prevaranata, tako što gasi sve neverificirane naloge korisnika koji promjene svoje ime u Elon Musk.

Ukoliko bi neko na svom Twitter profilu promijenio ime u ime direktora kompanije SpaceX i Tesla motors automatski bi mu bilo zabranjeno korištenje profila. Radi se o profilima koji nisu verifikovani, odsnosno povezani sa brojem telefona, kako navodi The Verge.

Twitter u ovom slučaju od korisnika da urade CAPTCHA test i da ostave broj telefona, kako bi ponovo mogli da pristupe profilu.

"Kao dio naših stalnih napora u borbi sa zlonamjernim aktivnostima u okviru naših usluga, testiramo nove mjere kako bismo se oslobodili naloga koji koriste pojmove koji možemo da povežemo sa nepoželjnim kampanjama", rekli su iz Twittera.

Svaki korisnik koji potvrdi da je njegovo ime zaista Elon Musk, Twitter će dozvoliti da ga zadrži na svom profilu. Sudeći prema ovim stvarima, Twitter je zatrpan lažnim profilima i botovima koji imitiraju Muskov profil. Musk je i sam jako aktivan na ovoj društvenoj mreži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije