Tužio firmu zbog toga što mu je posao dosadan: Dobio basnoslovnu otpremninu

Radiosarajevo.ba
Tužio firmu zbog toga što mu je posao dosadan: Dobio basnoslovnu otpremninu
Agencije / Frederic Desnard

Neke život zaista nije mazio. Najbolji primjer tome je Frederic Desnard (44), čovjek kojem je na poslu bilo toliko dosadno da je odlučio tužiti svoju bivšu firmu - Interparfums. Zbog dosade je, kaže, bio prisiljen i dati otkaz pa sada od bivšeg poslodavca tražio je približno 400.000 eura odštete. 

Desnard tvrdi kako je radio samo monotone zadatke zbog čega je polako 'tonuo u pakao', a posao ga je činio 'depresivnim, uništenim i osramoćenim', piše britanski "Daily Mail".

Desnard je pred sudom ispričao kako su ga vrlo brzo po zaposlenju 'lišili svih obaveza i dužnosti' sve dok se nije osjećao 'kao da ne postoji'. 

"Svaki sam dan išao na posao s osjećajem beznadnosti. Kada sam stigao na posao, najčešće bih briznuo u plač. No, to niko nije primijetio jer nikoga nije bilo briga jesam li na poslu ili ne", ispričao je uzrujani Francuz za jednu francusku televiziju. 

Jean - Philippe Benissan,advokat Interparfumsa, izjavio je kako se Desnard nikada nije požalio da mu je bilo dosadno i na tome će temeljiti cijelu odbranu. 

Desnard je na kraju dobio otpremninu od 47.550 eura, što je zapravo pristojna svota za ovako bizarnu tužbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije