Turisti ostavili 125 maraka bakšiša, konobarica podivljala: 'Škrtice, satima ste sjedili...'

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Amerikanac

Mnogi uposleni u USA u ugostiteljstvu od gazde nemaju platu nego ista zavisi od baksisa koji dobijaju.

Mirso

Mnogi uposleni u USA u ugostiteljstvu od gazde nemaju platu nego ista zavisi od baksisa koji dobijaju. ka Amerikanac

Klima

Koje su to gluposti sa bakšom? Jel imaju ti radnici svoje plače, šta jad bi svi prodavači tražili bakšu

Ja vam clanka i g...s drustv.mreza

Americki sistem podriva poreznu politiku sa tim baksisom. Plati radnika robovlasnice a ne da istaknes jednu cijenu a onda u tu cijenu ubacujes obavezni baksis pod izgovorom pozimo konobaru da zaradi svoju platu koja je neoporeziva i u kesu. To je klasicna prevara pod izgovorom baksisa i lazno istaknute cijene. Lijepo napises cijenu sa porezom i naplatis, a onda ti konobara kojeg zaposljavas isplati po ugovoru o radu. A ne da ti konobara zaposljavaju musterije i budu poslodavci. I ta prica oko baksisa, 15-20%. Kojih bolan 20%. Pa uzmes da jedes po cijenama i platis 100KM, Rezne ti poreza 10KM na to i ti na tih 100KM da das jos 20KM jer eto tako dobija platu konobar. Ispadne dodatnog poreza preko 30% na istaknute cijene. I onda mi prica Great America. Nek se nose u 100pm sa tim svojim robovlasnickim prevarama. Nasa evropska kultura ne prihvata to.

Sve je jasno...

...ipak su to amerikanci. Uvijek najglasniji, cesto vrlo nekulturni...itd.

Ja

U Japanu se smatra uvredom ostaviti baksis. Kao sto neko rece, ima svijeta i vam Amerike.

Xyz

Mnogi uposleni u USA u ugostiteljstvu od gazde nemaju platu nego ista zavisi od baksisa koji dobijaju. ka Amerikanac zasto nemaju platu! Imaju platu

Konobar

Treba uvesti i u nas pravilo 10% OD računa ostavit da se mora odmah uz cijenu uračunat i svaki će bit zadovoljan i rješit ćemo se odpada svakakvog od ljudi.

/ Najnovije