Turist iz Hrvatske starim trikom spustio cijenu smještaja za 500 eura

0
Radiosarajevo.ba
Turist iz Hrvatske starim trikom spustio cijenu smještaja za 500 eura
Foto: Adriatic.hr / Smještaj

Čitatelj Poslovnog dnevnika potaknut aktuelnom temom o visokim cijenama smještaja na Jadranu, ispričao je vlastito pozitivno iskustvo kako je smanjio cijenu smještaja starim trikom.

"Sedmicama sam tražio smještaj za dvije osobe i psa preko online servisa, ali smještaja za drugi dio augusta ili nije bilo, ili je bio preskup. Tada sam odlučio primjeniti stari ‘trik’ koji mi je nekoliko puta upalio.

Prvo sam na online platrofmi za iznajmljivanje pronašao smještaj, a zatim sam lično telefonski kontaktirao vlasnike kako bih probao spustiti cijenu. I uspjelo mi je, a nije prvi put.

Mladić iz BiH u subotu bio kum na svadbi, a u nedjelju ga udarila struja

Mladić iz BiH u subotu bio kum na svadbi, a u nedjelju ga udarila struja

Ovog puta vlasnica vrlo lijepog objekta u Istri spustila mi je cijenu za 500 eura (1000 KM), pa smo tako devet noći umjesto prvobitnih 1200 eura platili pristojnih 700 eura (80 eura za noć), što je daleko ispod cijene za drugi dio augusta", ispričao je čitatelj Poslovnog dnevnika, te dodao kako je vlasnica apartmana odmah nakon poziva bila vrlo susretljiva, te je sama ponudila spomenutu cijenu čim joj je naglasio kako je ‘domaći, a ima oskudna mjesečna primanja za naše prilike.

Čitatelj također kaže da mu ovo nije prvi put da su mu spustili cijenu, te kako će ovaj ‘trik’ koristiti i ubuduće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije