Tinejdžer pokušao ukrasti konja i sakriti ga u stanu na 3. spratu: Prijeti mu do 5 godina zatvora

2
Radiosarajevo.ba
Tinejdžer pokušao ukrasti konja i sakriti ga u stanu na 3. spratu: Prijeti mu do 5 godina zatvora
Foto: Printscreen / Krađa konja u Poljskoj

19-godišnjaku prijeti kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora zbog krađe konja i pokušaja da ga sakrije u svom stanu na trećem spratu stambene zgrade.

Kada su policajci u Wejherowu u Poljskoj primili hitni poziv o čovjeku koji je pokušao odvesti konja na gornje spratove lokalne stambene zgrade, pomislili su da je to bila šala. Međutim, osoba s druge strane linije nije se smijala. Insistirali su da se na stepeništu njihove zgrade nalazi odrastao konj, a stanarima je potrebna pomoć policije, piše Oddity central.

Policija je poslala ekipu da istraži, ali su bili šokirani kada su otkrili da prijava nije lažna. Zaista je bio odraslog konja kojeg je mladić vodio na gornje spratove stambene zgrade koji se, čini se, svađao sa nezadovoljnim komšijama pokušavajući da ga zaustavi.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

"Mladić je pokušavao da uvede kobilu u stepenište stambene zgrade", rekla je za Radio Gdanjsk Anetta Potrykus, portparolka okružnog policijskog štaba u Wejherowu.

Policajci su kasnije saznali da je neimenovani stanar koji je pokušavao da uvede konja u svoj stan na trećem spratu ukrao životinju i da je pokušavao da je sakrije, u slučaju da se neko raspita za to. Očigledno nikada nije razmišljao o tome koliko će ta operacija biti upadljiva, niti kako će zadržati odraslu kobilu u svom dvosobnom stanu ako bi je uspio provući kroz ulazna vrata.

Policajci su cijenu konja procijenili na oko 15.000 poljskih zlota (6.870 KM). Životinju su uspjeli vratiti vlasniku, koji je već prijavio da je ukradena. Što se tiče 19-godišnjeg genijalca koji je pokušao da sakrije ukradenog konja u svom stanu, on je optužen za krađu i rizikuje da iza rešetaka provede do pet godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije