TikTokerica posjetila BiH i ostala impresionirana: Potrošila ukupno 187 eura za 4 dana boravka

2
Radiosarajevo.ba
TikTokerica posjetila BiH i ostala impresionirana:  Potrošila ukupno 187 eura za 4 dana boravka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ulice Sarajeva na 1. maj

Ako osjećate pomalo zavist prema onima koji putuju dok skrolate kroz Instagram ili Facebook, ne brinite.

TikTok korisnica @emsbudgettravel ima savjete za putovanje na destinaciju na kojoj nećete potrošiti puno novaca. Ispričala je da putovanje svijetom ne mora uvijek biti strašno skupo, otkrivajući da ju je jedno od njenih "omiljenih" odredišta koštalo manje od 190 eura (371 KM) za posjet. 

Em je tako nahvalila Bosnu i Hercegovinu kao jednu od "najpodcijenjenijih zemalja" Europe. Svoj je video u trajanju od jedne minute naslovila s: "Moja omiljena zemlja 2024. i jedna od najjeftinijih i najpodcijenjenijih u Europi! Savršeno za jeftin odmor za parove ili djevojačko putovanje."

SCC nagrađuje povodom 10 godina poslovanja u BiH

SCC nagrađuje povodom 10 godina poslovanja u BiH

Posjetivši već devet zemalja ove godine, Em je Bosnu i Hercegovinu proglasila svojim posebnim izborom. Opisala ga je kao "skriveni dragulj", istaknuvši da je jeftina aviokompanija Ryanair nedavno počela nuditi pristupačne letove prema tamo, piše Večernji List

Tokom svog četverodnevnog boravka, Em je potrošila ukupno 187.27 eura (365 KM) - impresivno nisku svotu koja je pokrivala "letove, smještaj, hranu, aktivnosti, prijevoz - doslovno sve". Potvrdila je da zemlja opravdava svoju reputaciju jedne od "najjeftinijih zemalja za posjetiti u Europi".

Em je posjetila Sarajevo koji je opisala kao "prekrasan" i rekla da se tamo "osjeća stvarno sigurno". Prema njenim riječima, mještani su bili "vrlo prijateljski nastrojeni" i zemlja se može pohvaliti "zadivljujućim krajolikom", uključujući "planine, rijeke, jezera i vodopade". Također je preporučila posjet Mostaru, koji se nalazi na dva sata vožnje od Sarajeva, opisujući ga kao "čarobnog" i kao "savršeno mjesto za istraživanje satima".

@emsbudgettravel

As requested, everything I did/activities for 4 days in Sarajevo and Mostar in Bosnia 🇧🇦 #holidays #travel #budgettravel #travelhacks #cheaptravel #traveltiktok #holidayidea #lowbudgettravel #budget #annualleave #30before30 #travelling #holiday #sarajevo #mostar #bosnia #bosniaandherzegovina #balkans #CapCut

♬ El Layali - Barry Can't Swim

"Definitivno sam željela više od četiri dana koja sam provela ovdje", rekla je, opisavši svoje iskustvo kao "nevjerovatno putovanje". U odgovoru na vlog, jedan zaintrigirani gledatelj je rekao da Bosna i Hercegovina "plijeni" njihovu pažnju, dok su drugi izrazili iznenađenje zbog njene pristupačnosti. Još jedan gledatelj je komentirao: "Mostar je iskreno jedno od najljepših mjesta u kojima sam bio! Restoran s terasom i pogledom na rijeku... prekrasan!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije