Teoretičari zavjera: Steve Jobs je živ, eno ga u Egiptu

Radiosarajevo.ba
Teoretičari zavjera: Steve Jobs je živ, eno ga u Egiptu
FOTO: Reddit / Muškarac za kojeg neki tvrde da je Steve Jobs

Teoretičari zavjera tvrde da je osnivač i vlasnik kompanije Apple Steve Jobs živ, te da se trenutno nalazi u Egiptu, piše portal Unilad.

Na web stranici Reddit je objavljena fotografija na kojoj je vidljiv muškarac koji liči na Jobsa. Neki su uvjereni da je to zapravo Jobs.

Mnogi raspravljaju da li je osoba sa fotografije Jobs. Tvrdi se da je fotografija nastala u Egiptu.

Na fotografiji je vidljiv muškarac kako sjedi i vjerovatno razmišlja o nečemu. Unilad je podsjetio da je Jobs upravo često sjedio držeći ruku na bradi razmišljajući o nečemu. Vidljivo je i to da nije nosio njemu omiljnu odjeću - crnu majicu i farmerice, ali je nosio naočale vrlo slične onima koje je imao osnivač i vlasnik Applea. Nosio je ogrtač, a na nogama nije imao obuću. Neki to povezuju sa Jobsovim zanimanjem prema budizmu i duhovnosti.

Pojedinci su uočili da muškarac sa fotografije nosi analogni sat smatrajući da bi Jobs sigurno nosio Appleov sat.

Osoba koja je objavila fotografiju nije navela datum kada je nastala, niti na kojoj lokaciji je nastala.

Steve Jobs  - undefined

Steve Jobs

Steve Jobs je preminuo od posljedica raka pankreasa u oktobru 2011. godine. Preminuo je u 56 godini.

Nakon osnivanja, kompaniju je napustio. Vratio se u Apple 1997. godine kada je korporacija bila na rubu bankrota. Nedugo poslije, Apple je postao jedna od najvrijednijih kompanija na svijetu, podsjeća Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije