Televizor: Ubica seksa u kući

Radiosarajevo.ba
Televizor: Ubica seksa u kući
Foto: Viral Thread / Uvečer se ušuškate u sofi, gledate omiljene serije, mazite se...

Televizori su dio gotovo svakog domaćinstva. Ne samo da se jedan nalazi u dnevnom boravku, već ga imamo i u spavaćoj sobi. Istraživanja kažu da to loše utječe na naš seksualni život, piše Men's Health.

Uvečer se ušuškate u sofi, gledate omiljene serije, mazite se pa onda "padne seks u krevetu"! Pa ne baš...

Televizor ne čini naš seksualni život niti življim niti uzbudljivijim. To su potvrdili rezultati studije Univerziteta Delaware, u kojoj su naučnici proteklih godina pratili gotovo 4 miliona ljudi iz preko 80 zemalja.

Rezultat otrežnjava svakog ljubitelja televizora – parovi koji imaju televizor u kući vode ljubav u prosjeku 6% rjeđe, od parova koji aparat uopće nemaju u kući.

Sad kad znamo tu činjenicu o TV-u možemo samo pretpostaviti kakva je stvar s mobitelima. Da je ova studija kojim slučajem počela sad, umjesto 2010., imala bi vjerojatno drugi rezultat, piše Man's Health.

Naime, naučnici ovog istraživanja su u svom izvještaju upravo to i napisali:

“Kad smo počinjali sa studijom, smart-telefoni i koncept surfanja na mobitelu, nisu bili toliko rasprostranjeni koliko su to danas. U međuvremenu bi mobiteli vjerojatno preuzeli titulu ubice seksa broj 1.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije