Taktike kako da i drugi primijete vaš trud i rad na poslu

0
Radiosarajevo.ba
Taktike kako da i drugi primijete vaš trud i rad na poslu
FOTO: Pixabay / Ilustracija

To što radite dobro - ne znači i da je vaš trud prepoznat na radnom mjestu.

"Naučite govoriti o trudu i postignućima, a da ne budete neugodni ili hvalisavi, što može biti dio vašeg  samozastupanja i dati vam mogućnost napredovanja ili povećanja plate", navela je Nadia De Ala, trenerica za vođenje i pregovaranje.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Vaša postignuća ne pomažu samo vama - ona mogu pomoći i ostalim članovima tima da uče i rastu.

"Možete podijeliti svoja postignuća, a da ne ispadne kako se hvalite, tako što ćete dati uvid u svoj rad. To možete napraviti ako pošaljete u vaš grupni inbox poruku poput ove:

'Pozdrav svima, upravo sam uspio riješiti problem X kako bih postigao Y u svom Z projektu. Trebalo mi je vremena da to shvatim, pa sam ovdje podijelio kako sam to napravio u slučaju ako još nekome može pomoći'", objasnila je De Ala.

Jedan od načina da promovirate svoj rad je da istaknete i projekte kolega.

Dijeljenjem pozitivnih informacija o drugima pomažete u izgradnji timske kulture u kojoj je poticanje međusobnog rada normalno i ohrabreno. Također, to će podsjetiti kolege da vrate uslugu, piše 24sata.hr.

"Recite nešto poput ovog: 'Moj tim i ja postigli smo ... ' i ne ustručavajte se cijelom timu ili firmi pohvaliti člana tima za kojeg primijetite da izvrsno radi. Tako pokazujete da obraćate pažnju i ne razmišljate samo o svom rastu, već o rastu cijelog tima" dodala je De Ala.

Kako bi vaš šef prepoznao vašu profesionalnu izvrsnost, na sastancima istaknite svoja postignuća.

"To je prilika da podijelite ono na čemu radite i osigurate da se šef može založiti za vas među drugima", rekla je Melody Wilding.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije