Takmičar u Milijunašu 'zaglavio' na pitanju od 1000 KM: Znate li vi odgovor?

1
Radiosarajevo.ba
Takmičar u Milijunašu 'zaglavio' na pitanju od 1000 KM: Znate li vi odgovor?
Foto: HRT / Rudolf Grljušić

U sinoćnjem "Milijunašu" Srećko Kajić odustao je na pitanju za 250.000 kuna (65 hiljada KM) jer nije znao da je 1896. godine cara Franju Josipa I. portretirao Vlaho Bukovac.

No diplomirani geograf otišao je kući sa 125.000 kuna! (oko 32 hiljade KM). I Rudolf Grljušić odustao je od odgovora, ali na 12. pitanju - iz filmske umjetnosti. On je kviz napustio sa 64.000 kuna (oko 16,5 hiljada KM). Iduće izdanje kviza Tko želi biti milijunaš? otvara Šimun Opačak pitanjem za 2000 kuna, i sa svim džokerima.

Preko puta Tarika sjedio je Rudolf Grljušić, diplomirani inženjer građevinarstva. Samozatajni Vrgorčanin prvog džokera "pitaj publiku" zatražio je na 7. pitanju za 4.000 kuna (1.000 KM). Pomoć publike trebao je jer nije znao koji je "životinjski" naziv za imovinu čiji troškovi održavanja znatno nadilaze njezinu korisnost. Ponuđeni odgovori bili su: A - crna mamba, B - bijeli slon, C - crvena panda i D - sivi miš. 

Da je tačan odgovor bijeli slon, smatralo je 41% publike, sivi miš 23%, crvena panda 19%, te crna mamba 17% publike. 

Historijska epizoda kviza ”Potjera”, ovo niko do sada nije uspio

Historijska epizoda kviza ”Potjera”, ovo niko do sada nije uspio

"Publika tipuje da je bijeli slon. Postotak je nizak. No da ne dužimo, moj konačan odgovor je B - bijeli slon", kazao je Rudolf i osvojio 4000 kuna. 

Na pitanju za 64.000 kuna takmičar je zatražio džoker "pola-pola". Nije znao koja od znamenitosti - Svemirska igla, Eiffelov toranj, Burj Khalifa ili Atomium - nije izgrađena u povodu Svjetske izložbe. Nakon džokera "pola-pola" ostali su Svemirska igla i Burj Khalifa.

"Nismo puno napredovali, kazao je Rudolf i zatražio džokera "zovi". 

Džoker je smatrao da je riječ o Burj Khalifi, a Rudolf je prihvatio njegovu sugestiju i tačno odgovorio na 11. pitanje.  

Lovac u "Potjeri" pao na pitanju iz matematike: Odoh ponavljati tablicu množenja

Lovac u "Potjeri" pao na pitanju iz matematike: Odoh ponavljati tablicu množenja

Pitanje za 125.000 glasilo je: "Apokalipsa danas" završava s : "Horor, horor!". Koji ratni film završava s: "Ludilo, ludilo!? A -Spašavanje vojnika Rajana, B - Tora! Tora! Tora!, C - Tanka crvena linija ili D - Most na rijeci Kwai. 

Takmičar, koji više nije imao nijednog džokera, nakon kraćeg razmišljanja odlučio je odustati od odgovora na 12. pitanje.

"Da imam barem neku dvojbu, pokušao bih odgovoriti. No moj konačan odgovor je - odustajem", kazao je Rudolf Grljušić i kući otišao sa 64.000 kuna.

"Da moram odgovarati, rekao bih B - Tora! Tora! Tora!", dodao je. 

"Srećom da niste jer tačan odgovor je Most na rijeci Kwai", kazao je Tarik i utješio ga koliko-toliko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije